Їхати чи ні? Питання, яке турбує всіх, хто замислюється зараз про майбутню літню відпустку. Попри пандемію — туризм живий! Ця сфера, безумовно, постраждала, але поступово підлаштовується під навколишню дійсність, як і всі ми.
Редакція Marie Claire вирушила в невелику подорож на всіма улюблене Анталійське узбережжя, щоб стати очевидцями першої міжнародної битви шефів, яка відбулася в курорт-готелі Rixos Premium Belek.
Ми вирішили поєднати приємне з корисним: подивитися на батл професійних кухарів та перевірити, чи безпечно зараз відпочивати та чи варто планувати свою відпустку у Туреччині в цьому сезоні.
♥♥♥
Приємні новини: з 15 травня для українських туристів влада Туреччини скасовує ПЛР-тести. Це дозволить кожному мандрівнику заощадити близько 1000 гривень при покупці туру.
Заповнення спеціальної форми за 72 години перед вильотом до Туреччини, залишається обов’язковою умовою. Після внесення даних система генерує ваш індивідуальний Hes-код, який потрібно буде пред’являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті.
Традиційно Анталія — найпривабливіший регіон для відпочинку туристів з України. Тут розташована найбільша кількість великих готелів, які працюють в форматі all inclusive. Безумовно, одними з найпопулярніших і розкішних курортних готелів – є готелі мережі Rixos.
Rixos Premium Belek – готель, в якому ми провели п’ять незабутніх днів, — красивий, величезний, як місто. Розташований за 30 хвилин їзди від Міжнародного аеропорту Анталії та за 5 кілометрів від центру Белека.
Готель займає величезну територію в 405 тисяч кв. м і має у своєму розпорядженні різноманітний номерний фонд — від комфортабельних делюксів до розкішних вілл для усамітненого романтичного відпочинку.
Проводити свою відпустку тут можна цілий рік. Вишукані ресторани, затишні бари з якісними напоями, в будівлі готелю навіть є ціла вулиця у французькому стилі з кав’ярнею та бутиками. Цікавою родзинкою цієї вулиці – є імітація зміни погоди, ви зможете побачити, як гуркоче грім та з’являється блискавка, лягає туман і йде дощ.
Готель має власний обладнаний піщаний пляж протяжністю 700 метрів з баром та chillout-зоною, а також просторий відкритий басейн з температурою води 30 градусів протягом всього року (!) та з видом на Середземне море.
В готелі суворо дотримуються всіх заходів безпеки відносно COVID: в номерах та на кожному кроці санітайзери, маски та рукавички, регулярно проходиться обробка території й будівель.
У Rixos Premium Belek є цілий ліс для ранкових пробіжок та сімейних прогулянок на території віл, там тихо й затишно, співають птахи, гуляють коти. Вся територія готелю дуже зелена і доглянута, її розміри дозволяють гостям дотримуватися соціальної дистанції, тому місця під сонцем вистачає всім.
Тут все організоване для гостей, ми відчули це із самої першої зустрічі. Під боком є не тільки безліч розваг, але і спортивний зал, салон краси, SPA-центр та ТЦ з якісними сувенірами й товарами першої необхідності, тому на весь період відпочинку у вас є прекрасна можливість не залишати межі готелю. Адже тут є все!
Про харчування в готелі можна писати нескінченно. Ресторани в Rixos Premium Belek заслуговують найвищої оцінки: не має значення який з них ви обираєте, їжа буде однаково якісною та смачною як на розкішному шведському столі, так і у витончених ресторанах a la carte.
Команда шеф-кухарів стежить за тим, щоб кожна страва стала витвором кулінарного мистецтва. Офіціанти дуже уважні, блискавично виконують всі побажання гостей.
Попри пандемію, в готелі зберегли систему харчування all inclusive, як в гарні докарантинні часи. При цьому шведський стіл навіть змінився в кращий бік, тепер в кожній зоні зі стравами гостей персонально обслуговує шеф-кухар, який може порадити соус чи гарнір до вашої страви. Їжа божественна, безліч морепродуктів, великий вибір м’ясних страв, овочів, фруктів та солодощів. Однієї відпустки не вистачить, щоб спробувати усю цю смакоту.
Бар біля басейну і на березі моря заслуговує на окрему увагу. Ідеальна чистота, доглянута територія, приємна фонова музика. Бариста готує будь-який напій на ваше прохання, а офіціанти на роликах миттєво доставляють ваше замовлення, не змушуючи чекати.
Увечері в освіжаючій прохолоді гості можуть насолоджуватися живою музикою: вам запропонують влаштуватися в зручних кріслах, укутатися в теплий плед і спробувати різноманітні напої.
Щоб продемонструвати на міжнародному рівні кулінарну майстерність своїх кухарів, Rixos запустив проект Rixos Chefs’ Battle (Битва Шефів Rixos), в рамках якого шефи готелів Rixos змагатимуться із запрошеними шефами з різних країн.
22 квітня нам довелося стати гостями першого батлу між Тетяною Літвіновою, екс-членом журі української версії шоу «Майстер Шеф», та Головним шеф-кухарем готелю Умітом Челіккая (Umit Çelikkaya).
«Наш готель пишається своєю відмінною й різноманітною кухнею, тому ми c радістю погодилися провести першу Битву Шефів Rixos саме у нас. Сьогодні люди, як ніколи, потребують перезавантаження та розваг, тож ми продовжуємо працювати над тим, щоб дати нашим шановним гостям ще більше можливостей насолодитися незабутнім відпочинком в атмосфері розкоші, високої кухні й першокласних послуг за системою «Все включено – Все ексклюзивно»
Пан Бариш Мюселлім (Barış Müsellim), керуючий директор Rixos Premium Belek
У розпорядження учасників батла організатори надали кухню нового концептуального м’ясного ресторану Aksam, де традиції турецької та османської кухні гармонійно поєднуються з останніми світовими гастрономічними трендами. Тут кожен гість відчуває справжні вібрації завдяки уважному обслуговуванню офіціантів, а також неймовірно смачним стейкам та стравам на грилі, які майстерно готує професійна команда кухарів.
За умовами батла, кожен шеф протягом трьох годин мав приготувати та сервірувати 3 страви:
Не обійшлося без сюрпризів. Перше завдання – незвичайна закуска – було ускладнено тим, що перед самим початком батла шефів попросили обмінятися заявленими раніше продуктами. Таким чином, їм довелося готувати страву-експромт. Але ця несподіванка не збентежила досвідчених майстрів, а, навпаки, додала інтриги й драйву конкурсу.
Конкурсні страви Тетяни Літвінової
Конкурсні страви Уміта Челіккая
Міжнародне журі, яке складалося з постійних гостей Rixos і представників медіа, оцінювало кожне конкурсне блюдо за двома критеріями – смакові якості й подача. Щоб забезпечити максимальну об’єктивність оцінок, авторство всіх страв залишалося секретом для членів журі та глядачів аж до оголошення результатів.
За підсумками гарячої битви Rixos Chefs’ Battle перемога з відривом усього в один бал дісталася українському кулінарному експерту Тетяні Літвіновій.
«Я великий фанат Rixos і ще більший фанат гарної кухні, тому з радістю погодився стати суддею в цьому проекті. Мене дуже вразили професіоналізм і креативність обох шефів – вони обидва гідні перемоги, і оцінки журі це підтвердили. Однак, головні переможці тут – гості готелю, які отримали й новий ресторан, й нове яскраве шоу. У моєму кіберпанк романі є сцена фантасмагоричної вечері в розкішному ресторані. Якби я писав її сьогодні, я б точно взяв за основу ресторан Aksam з його унікальним м’ясним дисплеєм і фантастичним дизайном»
Ніколас Дімітров, популярний болгарський письменник, автор міжнародного бестселера «Дилер реальності»
Переможниця першої битви Rixos Chefs’ Battle Тетяна Літвінова провела кулінарні майстер-класи для дітей і дорослих. Чудово, що у гостей з’явилася можливість на власні очі побачити процес і дізнатися секрети приготування від професіонала своєї справи.
Для проведення дитячого майстер-класу відмінно підійшов ресторан Yummy на території дитячого клубу Rixy Kids Club, спроектований спеціально для дітей.
Близько тридцяти малюків з радістю приєдналися до Тетяни в приготуванні й частуванні апетитними брауні з солоною карамеллю, попкорном і морозивом.
А українські журналісти змогли взяти участь в дорослому майстер-класі, де Тетяна Літвінова навчила їх готувати одну зі своїх конкурсних страв – равіоло з рідким жовтком.
«Я регулярно даю практичні уроки кулінарії онлайн, але участь в батлі та майстер-класах «наживо» дарує особливий драйв і натхнення. Із задоволенням відкрила для себе високі стандарти кухні Rixos, особливо вразила якість продуктів. У будь-якому готелі, де мені доводиться бувати, я відразу звертаю увагу на випічку, свіжі овочі й фрукти. За їх виглядом і смаком можна судити про кухню всього готелю. У Rixos Premium Belek кухня точно на висоті, тут навіть є власний город зі свіжою полуницею, сезонними овочами та пряними травами, які потрапляють на стіл прямо з грядки!»
Тетяна Літвінова
Ми звернули увагу на те, що Rixos Premium Belek обирають мандрівники різного віку і статусів, але особливо помітно, що його люблять туристи з малюками, тому що у готелі відмінний підхід до організації дитячого відпочинку.
У Rixy Kids Club є ресторан тільки для дітей, а також дитячий басейн з гірками, художня студія і захоплюючі розважальні програми, в які входять шоу і цікаві майстер-класи. Тут продумана кожна деталь, щоб зробити відпочинок кожної дитини незабутнім.
Найпопулярніший тематичний парк відпочинку і розваг, один з найбільших в Туреччині. Це дійсно Країна легенд: на території в 63 тисячі гектарів розташовані аквапарк, луна-парк з атракціонами, п’ятизірковий готель, шопінг-авеню з магазинами, ресторанами, кафе і концертним майданчиком.
Тут дуже круто, це складно описати та передати словами. Приїжджайте та переконайтеся самі!
Хочемо підсумовувати та оцінити сервіс 5 зіркового готелю Rixos Premium Belek за п’ятибальною шкалою:
У цей готель неможливо не закохатися, дякуємо за гостинність і відмінний рівень сервісу. Тут все зроблено для того, щоб ви відпочили і душею, і тілом. До зустрічі у Rixos Premium Belek!
Фото: Valentin Rin, прес-служба Rixos