
Afternoon Tea – це естетика пізнання нового та про проведення часу зі смаком
У грудні ресторану Citronelle виповнюється 10 років. Своїми проектами і філософією вже 10 років створює привабливу атмосферу для обміну флюїдами, пізнання нового, для підтримання й розвитку культурного простору. Ділиться яскравими враженнями, модними ідеями та новими знаннями.

Новий проект ресторану Afternoon Tea – це про естетику, пізнання нового та про проведення часу зі смаком. Ідея запозичити традицію чаювання – Afternoon Tea – прийшла через розуміння важливості робити паузи у насиченій буденності та спілкуватися. У будь-який час, вдома або у ресторані нам усім так потрібні ці хвилини “для себе”. Відволікати свої думки, переключатися на щось нове або просто сповільнитися та насолодитися паузою у оточенні красивих речей.


Серію Afternoon tea було розпочато з зустрічі з Люсі Варнава, що приїхала за запрошенням Марії Дідковської. Люсі – британська експертка з королівського етикету. Англійська шеф-кухарка ресторану з 2-ма розеттами вмісті Ноттінгем. Засновниця кулінарної школи Lucy Varnava Cookery School і єдиних в Британії люксових Гастротурів по старовинним замкам і маєткам Англії.



В Citronelle закуски до Afternoon tea, який традиційно розпочинається щодня о 15:00 подають на традиційній трьохярусній тарілці:
- На нижньому ярусі – солоні закуски: сендвічі з найніжнішим лососем; ароматним яйцем з трюфелем; шинкою і сиром, міні-еклери зі слабосоленим лососем
- На другому – традиційні англійські скони, які подають з повітряними вершками й ароматним полуничним джемом
- Верхній ярус – десерти: ніжні торти, витончені тістечка, апетитні домашні кекси та шоколадні трюфелі з шампанським і малиною
До церемонії пропонуємо Champagne Pierre Morlet, яке ідеально доповнює урочистий настрій чайної традиції. Та за словами Люсі Варнави, саме келих шампанського – необхідний “атрибут” Afternoon tea королеви Єлизавети II.

Вишукана, красива сервіровка столу – неодмінний атрибут церемонії. Afternoon Tea – це завжди єдиний ансамбль в гармонійному поєднанні всіх його елементів. Недоречно використовувати посуд з різних сервізів. Стіл бажано накрити однотонною скатертиною і поставити свіжий букет квітів у красиву вазу.
Читайте також: ЛІНА КОСТЕНКО ЗАЗВУЧАЛА ПО-НОВОМУ
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай