Давайте, нарешті, відійдемо від традиційних покупок і додамо на святковий стіл більше смачного різноманіття.
Будемо відверті один з одним, меню на новорічний стіл завжди складається із традиційних страв, а-ля олів’є, салат “Шуба” та канапки з червоною ікрою. Але ми пропонуємо трохи змінити його та потішити себе тими продуктами, яких хочеться вам, а не те, що всі прийнято купувати на Новий рік. Редакція Marie Claire зібрала для вас продуктовий must have кошик, якщо ви вирішили кинути виклик традиційному застіллю.
Цей сир можна використовувати не тільки як компонент сирної тарілки, але і як доповнення до канапе. Його ніжний смак чудово поєднується із соусом з журавлини, тому пропонуємо цей тандем розмістити на невеликі шматочки підсушеного багету та прикрасити горіхами пекан.
Вони стануть ідеальним доповненням до святкового столу та будуть смачною альтернативою бутербродам зі шпротами, які вже давно не актуальні. Просто підсушіть свіжі шматочки багету у духовій шафі, а потім покладіть шматочок сиру “Брі”, полийте його соусом із журавлини і на пару хвилин знову у шафу. Коли сир розплавиться, можна посипати горіхами та прикрасити гілочкою розмарину.
Якщо ви не уявляєте свого свята без мяса, тоді радимо покласти в свій продуктовий кошик шматок шинки. Ідеально, якщо ви маєте її нагоду приготувати самостійно, але якщо часу не вистачає на це, тоді завжди можна купити готову. Це смачний і корисний замінник традиційної ковбаси.
Це м’ясо все частіше можна зустріти на столах українців і не дивно, адже воно не тільки смачне, але і ситне. Не важливо, оберете ви італійське прошутто чи іспанський хамон, воно однаково прекрасно пасує під вино та легке шампанське. А ще з нього можна зробити безліч варіантів канапе.
Лосось багатий на вітаміни та мікроелементи, тому радимо зустрічати новий рік зі смачною та корисною стравою. Наприклад, можна просто запекти філе лосося, без зайвих приправ, тільки з сіллю. Він буде як основна страва, а може бути як один із видів закусок. У будь-якому випадку, це буде смачно та нестандартно.
Риба, котра не потребує багато часу та кулінарного хисту. Простий, але тим не менш, смачний рецепт тут.
Ви коли-небудь куштували цей новорічний десерт? Якщо ні, то варто спробувати, адже він не схожий ні на яку іншу випічку. М’який та пряний, штолен точно поверне вас у дитинство, коли ви чекали з нетерпінням на “солодкий стіл”. Ідеально смакує з імбирним чаєм.
Читайте також:Пам’ятка для власниць чутливої шкіри: як діагностувати, доглядати та не нашкодити
Для тих, хто не вживає алкоголь, але все ж таки хоче повністю зануритись у святковий настрій, пропонуємо виноградний сік, але у пляшці, як ігристе. Такий напій точно прийдеться вам до смаку та стане гарним доповненням на святковому столі.
Фото: https://shop.silpo.ua/