
Коронаційний кіш: король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися фірмовим рецептом
Король Чарльз ІІІ і королева Камілла поділилися рецептом фірмої страви – коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном.

Велика Британія готується до коронації короля Чарльза ІІІ та королеви Камілли. Церемонія відбудеться 6 травня у Вестмінстерському абатстві. У святкові дні пройдуть й великі ланчі, присвячені коронації.
Великі ланчі відбуваються щорічно. Головна ідея цього заходу – раз на рік зібрати якомога більше людей на обід із сусідами. Королева-консорт Камілла підтримує цю ініціативу з 2013 року. Вона відвідувала великі ланчі по всій країні та світі, зокрема в Гані і Барбадосі.
Цього року британці святкуватимуть коронацію. Тож Чарльз і Камілла поділилися фірмовим рецептом коронаційного кіша зі шпинатом, бобами та естрагоном.

Рецепт коронаційного кіша
Кіш зі шпинатом, бобами і естрагоном можна їсти гарячим або холодним. Страва добре смакує із зеленим салатом і відвареною молодою картоплею.
Для приготування кіша підійде форма діаметром 20 см. На 6 осіб знадобляться:
Тісто
- 125 г борошна
- дрібка солі
- 25 г холодного нарізаного вершкового масла
- 25 г смальцю
- 2 столові ложки молока
Або можна взяти вже готове пісочне тісто вагою 250 г.
Начинка
- 125 мл молока
- 175 мл подвійних вершків
- 2 середні яйця
- 1 столова ложка подрібненого свіжого естрагону
- сіль і перець
- 100 г тертого сиру чеддер
- 180 г вареного нарізаного шпинату
- 60 г варених бобів або сої
Приготування
- Просійте борошно і сіль, додайте жири та розітріть суміш кінчиками пальців, поки не отримаєте піщану масу, схожу на панірувальні сухарі.
- Потроху додавайте молоко і змішуйте інгредієнти в тісто.
- Накрийте та дайте відпочити в холодильнику 30-45 хвилин.
- Насипте трохи борошна на робочу поверхню та розкачайте тісто в коло, трохи більше за верхню частину форми та товщиною приблизно 5 мм.
- Вистеліть тісто у форму. Стежте, щоб не було отворів, інакше суміш може витекти. Накрийте кришкою та поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Вистеліть кондитерську форму папером, додайте боби та випікайте протягом 15 хвилин. Приберіть папір з бобами.
- Зменшіть температуру духовки до 160°C.
- Збийте разом молоко, вершки, яйця, зелень і приправи.
- Посипте 1/2 тертого сиру на запечену основу, зверху подрібніть шпинат, боби та зелень, а потім залийте рідкою сумішшю.
- Якщо потрібно, обережно перемішайте суміш, щоб рівномірно розподілити начинку, але будьте обережні, щоб не пошкодити форму для тіста.
- Посипте сиром, що залишився. Поставте в духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин до застигання і появи золотистого кольору.
Автор: Яна Панюшкіна
Фото: royal.uk
Читайте також: ПРИНЦ ГАРРІ ВІДВІДАЄ КОРОНАЦІЮ ЧАРЛЬЗА ІІІ, МЕГАН ЗАЛИШИТЬСЯ ВДОМА
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай