Ягодно-банановий смузі з яблуком
На 4 порції: 300 г чорниці чи малини, 1 кисле яблуко, 1 банан, 2-3 ст. л. грушевого соку, 150 г йогурту, 250 мл молока.
Вимийте фрукти, очистіть яблука та банани, наріжте на великі шматочки. Подрібніть всі компоненти до стану пюре в блендері, за необхідності додайте трохи молока.
Вишневий смузі
На 4 порції: 300 г стиглих вишень, 200 г кислого молока, 500 мл пахти, 1 щіпка меленого кардамону, 2 ст. л. сиропу з агави.
Помийте вишні, видаліть кісточки і подрібніть у блендері. Додайте кисле молоко і пахту, сироп і кардамон, ретельно збийте. Підсолодіть сиропом за смаком. Подавайте у високих склянках.
Шоколадно-арахісовий смузі без цукру
На 4 порції: 400 мл кокосового молока, 4 ст. л. арахісової олії, 6-8 ст. л. какао, 1 ч. л. ваніліну, 0,5-1 ч. л. екстракту стевії, 1 очищений та крупно нарізаний авокадо.
Змішайте у блендері всі інгредієнти до консистенції пюре. За необхідності додайте ще трохи молока. Подавайте в охолоджених склянках, прикрасивши тертим шоколадом.
Полунично-кокосовий смузі з ягодами годжі
Н4 порції: 200 г м’якоті кокосу, 400 мл кокосового молока, 1 банан, 250 г полуниці або малини, 30 г сушених ягід годжі, 1-2 ст. л. коричневий цукор.
Наріжте м’якоть кокосу, подрібніть у блендері з невеликою кількістю кокосового молока. Додайте нарізаний скибочками банан, полуницю, 20 г ягід годжі та збийте до консистенції пюре. Поступово додавайте кокосове молоко, доки отримаєте бажану густоту. Підсолодіть цукром за смаком. Прикрасьте ягодами годжі, що залишилися.
Бананово-малиновий смузі з колою
На 4 порції: 1 банан, 1 ст. л. лимонного соку, 250 г малини, 600 мл охолодженої коли.
Очистіть банан, приготуйте пюре в блендері, змішайте з лимонним соком. Розімніть малину вилкою та розподіліть між чотирма високими склянками. Зверху викладіть бананове пюре і долийте до верху коли. Прикрасьте ягодами полуниці.