
Осінній рецепт: теплий салат з помідорами та фетою
Приготуйте теплий салат з помідорами та фетою до шашлику або стейку.
Сезон помідорів ще не закінчився, а значить, у вас ще є час скуштувати смачний салат із фетою за нашим рецептом. Його подають на стіл як теплим, так і охолодженим, і він, напевно, сподобається вашим гостям і стане гарним доповненням до м’ясної страви.
На 6 порцій: 1 велика цибулина, 50 мл оливкової олії, чорний мелений перець, помідори різної форми та кольору, 200 г сиру фета, свіже листя базиліку, 100 мл бальзамічного оцту, 1 ч. л. коричневий цукор, сіль.
Читайте також: Салат із норвезької сьомги-гриль
1. Порізати цибулю часточками, викласти у форму для запікання, збризкати оливковою олією. Покласти в духовку на 30 хвилин|мінути|.
2. Порізати фету та викласти на печену цибулю. Потім порізати навпіл помідори. Великі часточки викласти на шматочки фети, маленькі розкласти по краях форми. Збризкати оливковою олією і посипати чорним перцем. Форму для випікання поставити назад у духовку на 35-45 хвилин.
3. Змішати в одному посудині бальзамічний оцет і коричневий цукор, довести до кипіння на середньому вогні, потім зменшити вогонь і чекати, доки суміш не википить до половини. Готовий соус відставити убік.
4. Печені помідори з фетою дістати з духовки, посипати свіжим листям базиліка, полити приготованим соусом і за бажанням посолити (врахуйте, що сир фета вже солоний). Теплий салат з помідорами та фетою готовий!
Фото: seasonsandsuppers.ca
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай