На 2 порції: половинка хрусткого багету, 1 зубок часнику, жменя листя базиліка, банку консервованого тунця (шматочками), маслини, червоний болгарський перець, червона цибулина, петрушка, банка консервованих артишоків, 3 ч. л. соку лимона, оливкова олія, сіль|соль|, перець.
хліб: розріжте багет на дві частини. Заберіть з кожної скибочки трохи м’якуша, щоб туди помістилася начинка. Збризкайте хліб оливковою олією і натріть часником. На одну половинку сендвіча викладіть листя базиліку.
Начинка: наріжте, як вам зручно, маслини, петрушку, болгарський перець, цибулю та артишоки. У глибокому посудині змішайте всі продукти з тунцем і збризкайте соком лимона. Додайте сіль та перець за смаком.
Викладіть приготовлену начинку на хліб, загорніть сендвіч у харчову плівку і сховайте в холодильник, притиснувши чимось важким. Вранці, коли сендвіч повністю просочиться, ви зможете насолодитися його насиченим смаком. Bon app?tit!
Фото: food52.com