
Вишуканий десерт: груші у вині
Здивуйте своїх друзів смачним пряним десертом, який дуже легко готується.
На 6 порцій: 6 твердих груш, стручок ванілі, пляшка червоного сухого вина, 230 г цукру, 2 палички кориці,
2 зірочки анісу.
1. Зніміть з груш шкірку, залишивши лише хвостики. Зріжте внизу кружок м’якоті, щоб фрукт стояв вертикально на тарілці. Якщо у вас є ніж для видалення серцевини, скористайтеся ним.
2. В одному посудині змішайте вино, цукор та прянощі. Поставте суміш на вогонь, а в неї помістіть груші так, щоб вони повністю покриті вином. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні 20-30 хвилин. Перевірте готовність, проткнувши зубочисткою грушу: готовий фрукт буде м’яким.
3. Вийміть груші з вина і дайте їм охолонути. Помістіть їх у холодильник щонайменше на 2 години (в ідеалі на 2 дні). Вино, що залишилося, закип’ятіть і доведіть на маленькому вогні до консистенції соусу.
4. Подавайте фрукти з винним соусом, за бажанням прикрасивши часточками персика або кулькою морозива.
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай