
Чому морозиво на сніданок може зробити вас розумнішим
Саме такого висновку дійшли японські вчені.
Ми завжди знали, що морозиво має чарівні властивості. Нарешті, японські вчені після серії експериментів підтвердили наш здогад і заявили, що вживання смачного і холодного десерту на сніданок значно підвищує розумові здібності.
Професор одного з токійських університетів Есіхіко Кога просив своїх піддослідних щоранку після пробудження їсти морозиво, а потім вирішувати розумові завдання. В результаті респонденти, які балували себе солодким, набагато швидше справлялися із завданнями, порівняно з тими, хто їв звичайні продукти.
Японські вчені поки що не можуть пояснити цей феномен і розгадати, чому морозиво сприяє активній мозковій діяльності. А ось британські дієтологи вже припустили, що причиною є глюкоза, яка міститься в десерті і може відкластися зайвими кілограмами на талії. Саме тому лікарі всього світу наполягають на здоровіших сніданках, що включають каші або яйця.
Статті на тему
Моє морозиво: 5 цікавих фактів про улюблений десерт
Рецепт дня: чорничне йогуртове морозиво
Джіджі Хадід розповіла про те, чому любить бургери
Більше від
- Що дівчата справді хочуть побачити під подушкою: інсайти Аліни Бабешко, СЕО FABO
- Час бути особливою: Аврора, Joko Blend та Золота Країна об’єдналися, щоб створити особливий адвент-календар
- Aromateque випустили свій перший адвент-календар
- Антистресовий догляд, який повертає шкірі спокій
- Магнітні бурі у грудні 2025 року: небезпечні дні та як захистити своє здоров’я