Любителям кави присвячується!
Взимку особливо приємно випити чашечку смачної кави. Ми, як не завзяті кавомани, знали тільки про стандартні рецепти приготування цього напою, що бадьорить, але, як виявилося, є сім інгредієнтів, які можна додавати в каву і він стане більш насиченим і ароматним.
Читайте також:СМАЧНІШЕ НІКУДИ: РЕЦЕПТ ТИРАМІСУ З ШОКОЛАДНИМ МУСОМ
Якщо ви готові піти на експерименти та випробувати нові компоненти у вашому ранковому (або не зовсім ранковому ритуалі), тоді скоріше записуйте ці сім продуктів.
Перший і дуже незвичний інгредієнт, проте. Такий напій називають, як шведська яєчна кава. Ось, як його приготувати: додайте сире яйце в каву, залийте це все киплячою водою, а потім через ситце процідіть напій у свою чашку. Яйця нейтралізують кислотність і роблять каву менш гіркою.
Тепер, коли ви додали сире яйце у свою каву, настав час зробити ще один крок, кинути туди яєчну шкаралупу. Це називається Cowboy Coffee. Рецепт приготування такий самий, як і з сирим яйцем. Ефект обіцяють такий самий, як і в попередньому пункті.
Читайте також:БОДРИЙ РАНОК: 5 НЕЗВИЧАЙНИХ ПРИЛАДІВ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ КАВИ
Також відмінний інгредієнт для зменшення гіркоти кави. Додайте чайну ложку солі перед приготуванням, щоб пом’якшити каву. А після кави, цю суміш можна використовувати, як скраб для тіла. У будь-якому випадку, спробувати варто.
Чесно кажучи, ванільний ароматизатор завжди здається гарною ідеєю, поки ми не додамо його до кави. Тоді, раніше гарячий, напій стає теплим і солодким і стає більше схожим на Frappuccino, ніж на класичну каву. Якщо вам подобається аромат ванілі, але ви не хочете, щоб зіпсувався смак, тоді спробуйте додати ванільний екстракт на кавову гущу до заварювання та/або додати краплю екстракту у свою чашку, як тільки він буде готовий.
Кава з кардамоном популярна на Близькому Сході. Нічого особливо не потрібно вигадати, просто додайте зерна кардамону в чашку після повного приготування напою. Ця спеція дає неймовірний аромат, головне не проковтнути зерна.
Читайте також:ЧОРНЕ ВИНО – НОВИЙ ТРЕНД У СВІТІ АЛКОГОЛЯ
Фінська компанія Four Sigmatic вивела на ринок унікальну грибну каву, яка, як запевняють виробники, зберігає в собі енергетичні переваги традиційної кави, але в рази корисніша для здоров’я. Напій містить подрібнені на порошок гриби, попередньо висушені особливим чином, з додаванням невеликої кількості звичайної кави. Втім, не варто намагатися приготувати чарівну каву самостійно, тому що при неправильних пропорціях вона може стати не просто марною, але навіть небезпечною.
Цей інгредієнт не дуже підходить для ранкової кави, але він відмінно поєднується з кавою. Можна підібрати алкогольний топінг на власний розсуд і смак, але найчастіше додають коньяк, віскі, білий ром, текілу або лікер.
Фото:unsplash.com