Закрити
UA
Життя

Смачні ідеї для барбекю від Євгена Клопотенка

Поділись:

Нарешті, час шашликів та овочів гриль офіційно відкрито! 

У повітрі пахне вишневим кольором та шашликами. Це означає, що нарешті тепло. І якщо вихідні, то лише на природі із найріднішими. В цьому випадку без багаття та їжі – зовсім не можна. Так, шашлики – це добре, але давайте цього разу спробуємо щось інше? Заради різноманітності.

Шашлички з курячих сердець з беконом та цукіні

posts-to-db-Фото 1

Ніжні курячі серця з пікантним беконом та кисло-солодким соусом теріяку. Просто. Неймовірно смачно.

Інгредієнти на 2 порції: 400 г курячих сердець; 100 г тонко нарізаного бекону; половина цукіні; сіль, перець за смаком; 1 ст. л. оливкової олії.

Для соусу: 350 мл соєвого соусу; 100 г цукру; 3 см кореня імбиру; 3 зубки часнику; половина перцю чилі; 50 г меду; 50мл білого вина.

Як приготувати шашлички з курячих сердець?

1. Приготуйте соус. Часник, імбир та чилі дрібно порубайте, змішайте в невеликій каструлі з рештою інгредієнтів, доведіть до кипіння і варіть на найменшому вогні 30 хвилин, потім процідіть через сито.

2. У курячих сердець обріжте зайвий жир, замаринуйте в соусі на 15 хвилин, додайте|добавляйте| трохи солі. Цукіні поріжте невеликими шматочками. Духовку розігрійте до 180 градусів. Тонкі скибочки бекону поверніть у кілька разів.

3. Нанизайте на бамбукові шампура курячі серця, чергуючи їх зі шматочками бекону та цукіні.

4. Обсмажте шашлички на сковорідці гриль до золотистої скориночки з усіх боків. Потім перекладіть на лист, застелений фольгою, і відправте в духовку на 10 хвилин. Ви можете також обсмажити такі шашлики на відкритому вугіллі. У цьому випадку бамбукові шампура заздалегідь змочіть у воді, щоб вони не обвалилися.

Читайте також: FOOD PAIRING: ПРО ТЕ, ЯК НЕЗВИЧАЙНІ ПОЄДНАННЯ МОЖУТЬ РОЗКРИТИ СМАК СТРАВИ

Курячі стегна

posts-to-db-Фото 2

Курячі стегна. Ну ось що може бути банальнішим? Але тільки не в цьому рецепті. Тут курячі стегна приготовані зовсім інакше. Не так, як завжди. І овочі – вони надають м’ясу немислиму соковитість.

Інгредієнти: 4 курячі стегна; 150 г болгарського перцю; 2 ч. л. соєвого соусу; сіль за смаком; пластівці перцю чилі; 3 г зерен коріандру; 1 ст. л. лимонного соку.

Як приготувати курячі стегна:

1. Курячі стегна моєму та суші. Вивертаємо шкірку, робимо надріз у початку ніжки. Відрізаємо акуратно сухожилля і як би вивертаємо м’ясо.

2. Перець нарізаємо смужками.

3. У соєвий соус додаємо сіль, пластівці чилі та коріандр. Маринуємо перець у цій суміші 5-10 хвилин.

4. Ніжки маринуємо в лимонному соку та солі.

5. У мішечки, які в нас вийшли у курячих ніжках, ми викладаємо перець. Акуратно “закриваємо” шпажками. Начинки має бути не дуже багато, щоби не вивалювалася.

6. Смажимо на ґратах до готовності.

Салат з овочами гриль

posts-to-db-Фото 3

Овочі гриль, политі в самому кінці оливковою олією та лимонним соком. Просто. Але напрочуд смачно.

Інгредієнти: 1 цибуля порей; 1 морква; 1 помідор; 4 редиски; 1 зелений перець; 1 часник; 1 баклажан; перець чилі – за смаком; лимонний сік – до смаку; сіль за смаком; 3 ст. л. оливкової олії.

Як приготувати салат з овочами?

1. Овочі миємо та чистимо. Цибулю порей беремо цілим, але якщо вона велика і товста, то розрізаємо її навпіл.

2. Всі овочі відправляємо на гриль хвилин на 20 і додаємо сіль, лимонний сік та чилі. Також не забуваємо про оливкову олію.

3. Усі овочі нарізаємо на середній кубик.

4. Ви можете купувати будь-які овочі, які вам подобаються. Головний секрет такого салату – поєднання кислоти, гостроти, солодощі та кришталю в одній страві.

 Куряча грудинка з моцарелою

posts-to-db-Фото 4

Ще один спосіб зберегти соковитість курячого м’яса – додати моцарели. І базилік. 

Інгредієнти: 2 курячі грудки; 200 г моцарелли; 2 стебла базиліка; 20 мл лимонного соку; паприка – до смаку; сіль за смаком.

Як приготувати курячу грудинку з моцарелою?

1. Курячі грудки миємо та чистимо від жилок. Маринуємо в паприці та солі, поливаємо лимонним соком.

2. На грудках робимо горизонтальні надрізи, досить глибокі, але не до кінця, щоб не зашкодити цілісності філе.

3. Викладаємо філе на грати або противень і відправляємо готуватися. Приблизно 20 хвилин (головне – не пересушити).

4. Моцареллу нарізаємо слайсами, а з гілочок базиліка обриваємо листочки.

5. Після того як філе приготувалося, у надрізи викладаємо моцареллу та листочки базиліка. Відправляємо назад на вогонь на кілька хвилин, поки моцарелла не розплавиться.

Читайте також: ФРАНЦУЗЬКА ЛІКІВА: РЕЦЕПТ МАЛИНОВИХ МАКАРОН

Шоколадний сендвіч

posts-to-db-Фото 5

Ну як можна без десерту? Навіть на пікніку. Злегка підсушений багаттям хліб, що розтанув шоколад, варення та кисло-солодкий апельсин. Райська насолода для тих, хто любить солодку.

Інгредієнти: 1 багет; 20 г вершкового масла; 2 ст. л. варення (малинового); 1 шоколадка; 1 апельсин; кілька гілочок розмарину.

Як приготувати шоколадний сендвіч?

1. Багет розрізаємо навпіл і обсмажуємо на мангалі до хрусткої скоринки.

2. Апельсин чистимо, встромляємо в нього гілки розмарину і кидаємо в золу.

3. На хліб викладаємо плитки шоколаду, а зверху – варення. Накриваємо верхівкою хліба та відправляємо на вогонь на кілька хвилин.

4. Дістаємо апельсин (він трохи пригорить і стане ароматним).

2. Є сендвіч обов’язково з часточками апельсина.

Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка