Закрити
UA
Життя

Ідеї ​​для смачного обіду у робочий день

Поділись:

На будь-якому робочому місці першого ж дня виникає питання: куди піти пообідати? Олена Заєць подає ідеї на прикладі Києва.

posts-to-db-Фото 1

У всіх офісах, де я коли-небудь працювала, були колеги, для яких приготувати вдома, а потім принести з собою обід, старанно запакований у різнорозмірні «судочки», ніколи не було проблемою. Для мене ж це схоже на катастрофу – я не ношу великих сумок, і для їжі з собою доводиться брати додаткову полотняну сумку чи пакет: а раптом щось перевернеться чи протікає? А потім це потрібно поставити в холодильник, в обід розігріти, а потім ще й тару помити – заняття на цілу годину і суцільний дискомфорт. Щастя не було межі, коли поряд з колишнім офісом на місці їдальні з несмачною їжею та жирними на дотик підносами відкрилося кафе Patison (вул. Фізкультури, 28), другий заклад цієї мережі. Я була і до цього знайома з його засновницями Вікторією Дробот та Вікторією Фішич (колись вони були героїнями статті в Marie Claire).

Кафе при бізнес-центрах

О Патісон Фішич каже: «Ми пропагуємо здорову, корисну та ненудну їжу на кожен день. Це не синонім дієти – ми за збалансований здоровий обід! Щотижня в кафе оновлюють меню та постійно надихаються кухнями різних країн: можна скуштувати італійські, грузинські, закарпатські страви. Для тих, хто не може чекати, пропонують поживні салати та сендвічі в боксах навиніс (поки що тільки в першому Патісон за адресою вул. С. Бандери, 28а), всі – із ретельно відібраних свіжих інгредієнтів. У цій мережі дуже люблять експерименти: наприклад, готують страви на основі корисного безглютенового сорго. І ще, що зручно: тут можна поснідати найсмачнішими у місті сирниками та запіканкою без борошна, приготовленого на пару. Наш офіс давно переїхав, а я, як і раніше, заходжу в Patison, якщо буваю поряд. А ще вони мають кейтеринг!

Ще одну чудову мережу кафе при бізнес-центрах я виявила випадково. Була на зустрічі, після якої залишилася дуже голодною, і побачила принадну вивіску Dinner’s (Dinners.com.ua). Там мені сподобалося все від інтер’єру до великого сучасного меню на лінії видачі та цін. Окрема радість – десерти та домашнє печиво, яке обов’язково беру із собою після обіду. Особливо мені подобається в Dinner’s у БЦ «Астарта» на Ярославській, 58 – у будівлі з високими стелями та великими вікнами, які мають надовго засидітися з чашкою кави.

posts-to-db-Фото 2

Бізнес-ланчі у ресторанах

Ще одна ідея для буденної обідньої трапези – бізнес-ланчі в ресторанах, які коштують дорожче, ніж стандартний обід у їдальні, зате якість, обслуговування та атмосфера значно додадуть задоволення. Чи не найпрекрасніший відкритий дворик у Києві, захований від сторонніх очей, – у ресторані Comme Il Faut у готелі InterContinental Kyiv (facebook.com/CommeIlFautRestaurant). Мікс рецептів французької та української кухонь зі свіжими салатами та овочами, сирним та м’ясним асорті, вибором супів та основних страв, десерту, чаю та кави, і все це з 12:00 до 15:00 – піти звідти незадоволеним неможливо.

У ресторані Park Kitchen у готелі Хілтон Київ (facebook.com/ParkKitchenRestaurant), яким заправляє наш улюблений шеф-кухар Шота Годердзішвілі, немає бізнес-ланчу, але є швидкі страви, які не відвернуть надовго від справ. «Кожен працівник ресторану Park Kitchen знає, скільки готується та чи інша страва в меню, – каже Шота. – І в залежності від кількості часу, який має гість, його переваг і смаків ми допомагаємо скласти ідеальний ланч. Таким чином, персонально підібрані страви є чудовою альтернативою комплексним обідам».

posts-to-db-Фото 3

Доставка їжі в офіс

Стартап Тетяни Бондарчук – компанія, яка виробляє здорову їжу Eat Easy (eateasy.ua) – Народжений з емоцій. «Мені не хотілося просто робити бізнес, я хотіла, щоб моя справа приносила користь людям, – каже Тетяна. – Я, як і будь-яка дівчинка, хотіла виглядати красиво, бути стрункою – не з чуток знаю, що таке зайва вага і як непросто привести себе у форму. Я багато подорожувала світом і бачила, що подібні сервіси дуже популярні в Європі та Америці, але на ринку України аналогів на той момент не було». Програми харчування Eat Easy розроблені відомим дієтологом Наталією Самойленко, а смачний обід можна замовити з доставкою в офіс всього кілька кліків. «Цього року ми запустили новий B2B напрямок “Їжа для мозку”, – доповнює Тетяна. – Ми надаємо компаніям не просто їжу, а корисну “їжу для розуму та тіла”. Наші ланчі збагачені суперфудами та продуктами, що підвищують працездатність. Співробітник отримує смачний та корисний обід, компанія – здорового та продуктивного співробітника. У нас також успішно працюють такі напрямки, як програми харчування для індивідуальних клієнтів, healthy catering для будь-якого роду заходів та кафе-шоурум з корисними та шалено смачними стравами від нашого шеф-кухаря».

Мій висновок: якщо розібратися, варіантів зробити обідню перерву приємною – маса. І не потрібно ламати голову, щоб ще взяти з собою з дому, або засмучуватися щоразу, заходячи в їдальню, де лише одну страву з тридцяти можна назвати смачною.

Фото: архів прес-служб