Вівсянка давно перестала асоціюватися з несмачним сніданком.
Вівсянка – це не тільки корисний продукт, в якому містяться клітковина та білок, але й смачний. До того ж, готувати її дуже легко, і це не забирає багато часу. Але з різноманітністю виникають проблеми. Щодня їсти вівсянку на воді швидко набридне, а експерименти зі смаком ризикують не завжди бути вдалими. Розповідаємо, як є вівсянку щодня та щиро полюбити такий вид сніданку.
Читайте також: 5 цікавих рецептів з вівсянкою
Щоб урізноманітнити меню, спершу спробуйте новий вид вівсянки. Цілісна вівсяна крупа – універсальний боєць, до неї можна додавати і солодкі інгредієнти, і є без нічого. Пластівці швидкого приготування підійдуть для зайнятих, адже на їх приготування підуть лічені хвилини. Не бійтеся експериментувати з різними видами каш, шукайте ту, яка сподобається найбільше і підійде вашому ритму та стилю життя.
Читайте також: 5 сніданків, які не рекомендують дієтологи
Якщо ви взагалі не любите вівсянку або набридло щоразу є приблизно одне й те саме – спробуйте запекти її. Такий варіант приготування змінить уявлення про цей продукт назавжди. Ще рецепт сподобається всім, хто не їсть солодке. Запечена вівсянка – що середнє між пирогом, пудингом та звичайною кашею.
Вівсянка не обов’язково має бути звареною на воді. Спробуйте приготувати кашу на курячому або м’ясному бульйоні, додайте свіжі овочі та зварене круто яйце. Або підіть іншим шляхом і перетворите вівсянку на вишуканий десерт. Можна зробити подобу морквяного пирога чи чізкейку, головне – не боятися експериментів.
Читайте також: 5 ідей для правильного сніданку
Підбадьорлива кава і вівсянка – чудовий початок ранку, то чому б не поєднати два в одному? До заздалегідь запарених вівсяних пластівців додайте свіжозварену каву і доведіть до готовності. Можете додати фрукти, горіхи, спеції та насолоджуватися смачним сніданком.
Джерело фото: unsplash.com