Редакція Marie Claire розповідає, як приготувати смачний алкогольний коктейль із динею.
Освіжаючі фруктові коктейлі – те, що потрібне для створення святкової атмосфери на будь-якій вечірці серпня. Ми підібрали п’ять рецептів для приготування легких алкогольних коктейлів на основі дині.
Коктейль з динею, морозивом та білим вином
Напій сподобається кожному, адже його міцність можна регулювати самостійно. Безперечний плюс коктейлю полягає в тому, що приготувати додаткову порцію можна лише за 2 хвилини.
На 1 порцію треба взяти:
Усі інгредієнти збити в блендері, перелити у склянку, прикрасити листям м’яти. Не забувайте: від вина залежить смак всього коктейлю. Якщо вино сухе або напівсолодке, то в напої переважатиме смак дині, а якщо десертне або мускатне – від дині залишиться лише аромат.
Напій підійде для розслаблених літніх вечорів. Основний смак ставить, звичайно ж, диня, яку доповнюють екзотичний присмак апельсина та ананаса.
На 2 порції треба взяти:
Шматочки дині перемолоти в блендері до кашки. Додати інші інгредієнти та лід. Ще трохи збити, щоб лід вийшов подрібненим. Готовий напій перелити в келих, прикрасити коктейль часточкою апельсина та/або коктейльною вишнею.
Хоча сангрію можна приготувати з будь-якими сезонними фруктами та ягодами, присутність у складі ароматної дині завжди робить коктейль особливо ніжним за смаком та консистенцією. Оскільки сангрія – легкий і особливо улюблений літньої пори напій, є сенс готувати його відразу у великому обсязі.
Для приготування 4 порцій треба взяти:
Фрукти миємо та нарізаємо великими часточками. Диню очищаємо від шкірки і також нарізаємо. Змішуємо всі фрукти у великому глеку і посипаємо їх цукром. Залишаємо їх на 15 хвилин, щоб цукор розчинився. Потім додаємо вино, шматочки імбиру, пару листочків м’яти та лід. Готово!
Читайте також: Вгамувати жагу: які напої п’ють у різних країнах світу
Динний мартіні – бажаний напій в жіночої компанії і хороший спосіб згадати літо, що минає.
Для приготування 4 порцій знадобиться:
Алкоголь найкраще брати з динним смаком, але це вже наскільки можна.
Завантажуємо алкогольну суміш, цукровий пісок та лід у блендер і збиваємо. Потім додаємо шматочки дині. Кількість динних шматочків визначається лише місткістю чаші блендера. Частина дині, що залишилася, стане гарною закускою. Готовий динний мартіні розливаємо по келихах і прикрашаємо кубиком дині.
Цей напій за рахунок використання міцного алкоголю та меншої кількості фруктів виходить не настільки м’яким до смаку, як попередні коктейлі.
Для приготування 2 порцій слід взяти:
Завантажуємо відразу всі інгредієнти в блендер та збиваємо до однорідної маси. Готовий напій переливаємо в келих, додаємо лід і прикрашаємо шматочком дині.
Фото: Gettyimages, unsplash.com