Якщо ви вирішили зібрати всіх гостей у себе вдома, тоді ці ідеї будуть вам якраз до речі.
Залишилося зовсім небагато і можна буде ставити нові цілі та загадувати бажання на майбутній рік, а поки що варто подбати про те, щоб стильно та смачно провести той, що йде. Погодьтеся, немає нічого приємнішого, ніж проводити 2019 за красиво сервірованим столом.
Ми вирішили запропонувати вам кілька небанальних варіантів сервірування, які додадуть святкового настрою в будь-яке застілля. До речі, для цього вам знадобиться трохи: трохи свічок, пару соснових гілок і трохи зимових ягід (це вже на ваш розсуд).
У різних країнах вітаються різні варіанти сервірування столу: в одному випадку звикли накривати стіл, подаючи всі страви відразу, а в інших — воліють, щоб на столі знаходилися тільки тарілки та прилади, а страви приносили та прибирали по ходу дії. А все це робиться тому, щоб у тарілці не було міксу з великої кількості страв – це змащує враження про відтінки страв.
Якщо вам до душі перший (і класичний для нашої країни) варіант сервірування, тоді кілька порад:
1. Декор столу складається з трьох основних елементів: посуду, центральної композиції (квіти, свічки, ялинові гілки та інші деталі) та маленьких елементів-акцентів – серветок, декоративних кілець. Відштовхуватися потрібно від стилю посуду (класичний, вінтажний, модерн або інше), і збирати центральну композицію, яка поєднуватиметься з посудом. Якщо сервіз мінімалістичний, у скандинавському стилі, то центральна композиція може бути мінімалістичною (наприклад, велика свічка у вінку з живих ялинових гілок).
А якщо у вас розкішний вінтажний бабусин фарфор, то і декор столу повинен бути відповідний (і як центральна композиція можна поставити тацю з вінтажними ялинковими іграшками та старовинним свічником).
2. Якщо стіл круглий, то центральна композиція має бути невисокоющоб не заважати спілкуватися гостям; якщо стіл вертикальний, то композицію можна зробити високу та поставити її між гостями.
3. Важливо, щоб декор тарілок та серветок поєднувався із центральною композицією. Свічки на столі мають бути без ароматичних добавок;
4. Як декор новорічного столу може бути використано що завгодно – ялинові гілки та шишки, зимові гілки, припорошені штучним снігом, живі квіти, присипані новорічними блискітками, ялинкові іграшки та гірлянди, свічки та конфетті.
Щасливого Нового року!