Закрити
UA
Життя

Що таке фітнес-хліб та як його спекти

Поділись:

Хіба можна поєднати несумісне: фітнес та хліб? Виявляється, не лише можна, а й потрібно.

posts-to-db-Фото 1

Завдяки сучасному культу правильного харчування, жінки всього світу відмовилися від борошняних виробів на користь овочів, гречки та курячої грудки. І це цілком логічно, якщо враховувати, що білий хліб – це лише зайві калорії та жодної користі. Давайте розібратися чому. Борошно проходить процес рафінування, це призводить до того, що виріб із нього швидко перетравлюється і перетворюється на цукор. Звідси й набір ваги. Але не всі хліби однаково шкідливі для фігури.

Зараз одним із найголовніших трендів у правильному харчуванні вважається фітнес-хліб. Це здорова альтернатива нашому улюбленому батону. Вперше він з’явився на прилавках під етикеткою німецької компанії Местемахер. В оригінальному рецепті для приготування цього корисного хліба використовують «всього» вісім інгредієнтів, серед яких цілісні зерна жита та вівса. 

Читайте також: ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШ: НАЙКРАЩІ INSTAGRAM-АККАУНТИ ПРО ПРАВИЛЬНЕ ЖИВЛЕННЯ

В одному шматочку міститься вдвічі більше клітковини і лише одна третина цукру в порівнянні з його головним конкурентом – білим хлібом,

– Зазначають експерти. 

Крім цього, він взагалі не містить консервантів і може зберігатися до шести місяців завдяки процесу пастеризації. Чи не хліб, а диво! Але ви повинні розуміти, що його смакові характеристики не зовсім відповідають прийнятим стандартам. Він не м’який і не хрумкий, має щільну консистенцію та нагадує домашній хліб. Також у ньому досить чітко відчуваються горіхові нотки. 

Як приготувати фітнес-хліб?

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки гречаного борошна
  • 100 г пшеничних висівок
  • 100 г подрібненого мигдалю
  • 100 г насіння льону
  • 15 г розпушувача
  • 1 чайна ложка морської солі
  • 5 яєчних білків
  • 300 г йогурту
  • 2 столові ложки насіння соняшника 

Читайте також: 5 ІДЕЙ ДЛЯ ПРАВИЛЬНОГО сніданку

Як готувати:

Крок 1

Насамперед займіться духовкою – розігрійте її до 180°C. Потім у чашу блендера насипте гречане борошно, пшеничні висівки, мелений мигдаль, насіння льону, розпушувач і морську сіль. Перемішуйте сухі інгредієнти близько 1-2 хвилин. 

Крок 2

Додайте до суміші яєчні білки та йогурт. Збивайте масу 2-3 хвилини до утворення однорідного тіста.

Крок 3

Викладіть тісто на форму, заздалегідь постілівши на дно пергаментний папір. Прикрасьте верхівку насінням. Запікайте хліб 50-60 хвилин|мінути| при температурі 180°C.

Джерело фото: stuckinthekitchen.com