
Насолода в келиху: 10 коктейлів для вашої святкової вечірки
Допоможуть здивувати гостей та провести час яскраво, весело і смачно.
Новорічні святкування продовжуються, адже попереду нас чекають вихідні. Бажаєте здивувати своїх гостей різноманітністю домашнього бару? Приготуйте пікантні, солодкі чи класичні напої. З нашою добіркою коктейлів організуєте справжню гламурну вечірку!

PALOMA
Інгредієнти:
- Лід
- 50 мл текіли бланко
- 10 мл сиропу агави
- 10 мл соку лайма
- 60 мл рожевого грейпфрутового соку
- Содова вода
- Морська сіль
- Часточка рожевого грейпфрута
Приготування:
Опустіть обідок келиха в миску з водою, струсіть залишки вологи, потім насипте ложку солі на тарілку або блюдце і занурте в неї келих, щоб покрити обідок.
Наповніть коктейльний шейкер льодом, потім додайте всі інгредієнти, окрім содової води.
Струшуйте доти, доки зовнішня поверхня шейкера не стане холодною, потім процідіть у підготовлений келих. Додайте кілька кубиків свіжого льоду та содву воду. Прикрасьте часточкою грейпфрута.

FRENCH 75
Інгредієнти:
- 1 ст. лимонного соку
- 1 ч. л. цукрового сиропу
- 50 мл джину
- Шампанське
- Лід
- Лимонна цедра
Приготування:
Налийте лимонний сік, цукровий сироп та джин у коктейльний шейкер, потім наповніть його льодом. Добре струсіть, потім процідіть у фужер для шампанського. Долийте трішки шампанського, дайте йому осісти (оскільки воно буде пузиритися), потім долийте ще шампанського. Акуратно перемішайте коктейль та прикрасьте смужкою лимонної цедри за бажанням.
Whiskey Sour
Інгредієнти:
- 50 мл бурбону
- 35 мл лимонного соку
- 12½ мл цукрового сиропу 2:1
- 2 деш біттера Ангостура
- ½ свіжого яєчного білка
- Лід
- Шматок лимонної цедри
- Часточка апельсина
Приготування:
Змішайте та струсіть усі інгредієнти (крім лимонної цедри) з льодом і процідіть у наповнений льодом келих. Видавіть лимонну цедру на напій, щоб ароматичні олії розпливлися по поверхні. Викиньте цедру, додайте прикраси у вигляді часточки апельсина і подавайте.

Sidecar
Інгредієнти:
- 50 мл коньяка
- 25 мл трипл сек
- 25 мл лимонного соку
- Лід
- Бітера Ангостура (для подачі)
Приготування:
Поставте келих для коктейлю в холодильник, щоб охолодити. Перелийте всі інгредієнти в коктейльний шейкер. Добре збовтайте, доки зовнішня сторона шейкера не стане холодною, потім процідіть коктейль в охолоджений келих. Якщо лимонний сік дуже різкий, додайте бітер за смаком.
MARGARITA
Інгредієнти:
- Лід
- 50 мл текіли репосадо
- 25 мл соку лайма
- 20 мл трипл сек
- Сіль
- 2 часточки лайма
Приготування:
Насипте кілька чайних ложок солі на поверхню невеликої тарілки чи блюдця. Проведіть шматочком лайма по обідку склянки, а потім зануріть його в сіль так, щоб весь обідок був покритий.
Наповніть коктейльний шейкер льодом, потім додайте текілу, сік лайма та трипл сек. Струшуйте доти, доки зовнішня поверхня шейкера не стане холодною. Процідіть суміш у підготовлений келих з льодом. Подавайте з часточкою лайма.
Sidecar
Інгредієнти:
- Лід
- 2 нарізаних апельсина
- 2 нарізані груші
- 2 лимони, 1 нарізаний, 1 для соку
- 200 г червоних ягід, подрібнених (наприклад, полуниця, малина, вишня)
- 3 ст. л. цукрової пудри
- 1 ч. л. кориці
- 750 мл світлого червоного вина
- 100 мл іспанського бренді
- 300 мл газованої води
Приготування:
Покладіть нарізані фрукти в миску і посипте цукром та корицею, потім перемішайте. Накрийте та залиште для мацерації в холодильнику мінімум на 1 годину, а в ідеалі – на ніч.
Наповніть великий глечик льодом. Перемішайте мацеровану фруктову суміш, щоб цукор розчинився, потім перелийте у глечик з вином та бренді. Перемішайте, потім долийте газованою водою і подавайте.

Bellini
Інгредієнти:
- 500 мл персикового пюре або персикового нектару
- 1 пляшка просекко
Приготування:
Насипте персикове пюре у фужер для шампанського, заповнивши його приблизно на 1/3, і повільно долийте просекко. Швидко та легко.
Negroni
Інгредієнти:
- 30 мл джина
- 30 мл кампарі
- 30 мл солодкого вермута
- Цедра апельсина
Приготування:
Додайте джин, кампарі та солодкий вермут у шейкер наповнений льодом, та перемішайте до повного охолодження. Перелийте у келих із льодом. Прикрасьте апельсиновою цедрою.
Boulevardier
Інгредієнти:
- 25 мл бурбону
- 25 мл солодкого вермуту
- 25 мл кампарі
- лід
- апельсинова цедра
Приготування:
Налийте бурбон, вермут і кампарі в склянку змішування, глечик або шейкер для коктейлів. Додайте велику жменю льоду та перемішуйте, поки зовнішня поверхня келиха не стане дуже холодною. Процідіть коктейль у склянку, наповнену льодом, та прикрасьте апельсиновою цедрою.

Painkiller
Інгредієнти:
- 60 мл рому Pusser’s
- 120 мл ананасового соку
- 30 мл свіжого апельсинового соку
- 30 мл кокосового крему
- Свіжонатертий мускатний горіх
- Скибочка ананаса
Приготування:
Додайте ром, ананасовий, апельсиновий соки та кокосові вершки в шейкер з льодом і енергійно, але недовго струсіть, щоб все змішати. Перелийте у келих з колотим льодом. Прикрасьте свіжонатертим мускатним горіхом і скибочкою ананаса.

Фото: Freepik
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай
