Закрити
UA
Краса

Дієта F-Factor: що це та з чим його їдять

Поділись:

Слово “дієта” втратило будь-які позитивні конотації та асоціюється лише з обмеженнями. Але не кожна система харчування вимагає від вас жертовності. Сьогодні під прицілом дієта F-Factor.
posts-to-db-Фото 1

Це програма, яка дозволяє вам не голодувати, є вуглеводи, не обмежувати себе в алкогольних напоях та не перестаратися з фізичними навантаженнями. Звучить заманливо? Ми теж так рахуємо!

Що таке дієта F-Factor?

Її ідеолог і головний адепт – магістр наук у галузі харчування Таня Цукерброт – запевняє, що ви можете втрачати вагу і не втрачати при цьому здоров’я. Головним компонентом цієї системи є “F” або “F-Factor” – клітковина (від англійського слова “fiber”). Чим більше у вашій їжі буде клітковини, тим ситнішим ви будете і тим довше не страждатимете від почуття голоду. Логічно, що, харчуючись продуктами, багатими на клітковину, ви станете рідше заходити на кухню за новою порцією їжі, а, отже, вживайте менше калорій. 

Читайте також: ДІЄТА ПЕГАНО: ЩО ЦЕ І З ЩО ЙОГО ЇДЯТЬ

Чи складно її дотримуватись?

Ні, все не так страшно, як може здатися на перший погляд. Для повного занурення у філософію Тані Цукерброт ви можете придбати її книгу «Дієта К-Фактора: розкриваючи секрети зниження ваги» або почитати нашу статтю, де ми розповімо, які продукти можна їсти та чому. 

posts-to-db-Фото 2

Що можна їсти?

Всі продукти, які в «зеленому списку», ви можете придбати у звичайному супермаркеті, тому дієту F-Factor ми сміливо рекомендуємо навіть найледачішим дівчатам. Отже, вам потрібно фокусуватися на двох групах продуктів: з білком та вуглеводами з високим вмістом клітковини. Вам можна їсти пісне м’ясо (курка, яловичина, індичка), овочі, фрукти, цільне зерно. 

Отже, вам можна: 

  • авокадо

  • морква

  • солодкий перець

  • бобові

  • капусту

  • грушу

  • апельсин

  • чорницю

  • малину

  • пшеничні висівки

  • цільнозерновий хліб

  • коричневий рис

  • гречку

  • вівсянку

Читайте також: ДІЄТА NOOM: ЩО ЦЕ І З ЩО ЙОГО ЇДЯТЬ

Чи дієта F-Factor діє?

Звичайно, ніхто не зможе гарантувати вам швидкий та кардинальний результат, але фотографії «до і після» у Instagram Тані дають надію на ефективність такого способу харчування. Середньостатистична людина з’їдає 16 г клітковини на день – значно менше, ніж норма в 25-30 р. Згідно з дослідженнями, клітковина сприяє насичення, зниження секреції інсуліну і збільшення кількості коротколанцюгових жирних кислот. Коротше кажучи, збільшення кількості клітковини у раціоні має призвести до втрати ваги. Але це ще не все, F-Factor:

1. Знижує рівень холестерину до 30% 

2. Стабілізує рівень цукру в крові

3. Покращує роботу кишківника

4. Вирівнює колір обличчя

5. Підтримує високий рівень енергії

6. Допомагає впоратися з безсонням

Як би нешкідливо не виглядала ця дієта, консультацію лікаря з приводу зміни раціону все ж таки отримати варто. 

Джерело фото: unsplash.com