Найчастіше саме від правильного харчування залежить те, як вам вдасться впоратися з морозами, що насуваються.
До зими залишилося всього нічого – це означає лише одне: настав час запасатися теплими речами та формувати правильний раціон, який допоможе довше зберегти тепло. Ми склали список продуктів, яким точно має знайти місце в зимовому меню.
Відмінне джерело корисних вітамінів, а ще – хороший засіб від тиску, мігрені та інших неприємних симптомів. Цей фрукт багатий на вітаміни C і P і найсприятливішим чином впливає на судини, захищаючи їх від крихкості. І, що найголовніше, споживання хурми сприяє збереженню тепла за рахунок великого вмісту кальцію.
Якщо вам часто доводиться боротися зі стресом, зверніть увагу на гранати. Вони – природна криниця вітаміну В, який відмінно заспокоює нерви. Крім цього, у гранатах міститься речовина, що рятує від високого холестерину та відповідає за міцний імунітет. Відомо, що саме постійне вживання гранатів сприяє підвищенню гемоглобіну, недолік якого часто є причиною ознобу.
Взимку, щоб забезпечити свій організм потрібними вітамінами, варто відмовитись від дієти або хоча б трохи послабити її. Включіть у свій раціон картопля. По-перше, у запеченому чи вареному вигляді він не відкластися на талії зайвими кілограмами. А по-друге, завдяки високому вмісту калію картопля покращить ваш кровообіг і допоможе швидше зігрітися.
Якщо ви часто мерзнете, причина може критися і в нестачі йоду. У такому разі рекомендується налягати на морську капусту. Але є одне “але”: не варто вживати цей продукт у консервованому вигляді – нічого, крім харчових добавок, ви в ньому, швидше за все, не знайдете.
Її для зміцнення організму використовували ще наші бабусі та дідусі. Ще б пак, адже в редьці містяться рекордні запаси вітаміну С. Крім того, вона дуже корисна для кишечника і має всі шанси допомогти в лікуванні, наприклад, дисбактеріозу.
Фото: Gettyimages