Спойлер: до цього списку не входить броколі та шпинат.
Їжа вважається одним із «наркотиків», від яких не так просто відмовитися. Існують два типи людей, у яких думка щодо цього поділяється: одні вживають їжу для того, щоб жити, а інші — живуть, для того, щоб їсти.
Так ось, недавнє дослідження, проведене Університетом штату Колорадо, оцінило властивості певних продуктів і визначило, причому на наше здивування, що високо оброблені харчові продукти, швидше за все, викликають звикання.
Читайте також: 6 ПРИЧИН, ЧОМУ МИ НЕ МОЖЕМО ВІДМОВИТИСЯ ВІД ШКІДЛИВОГО ЇЖИ
Фактично, деякі з продуктів, що найбільш викликають звикання, були навіть прирівняні за характеристиками до «наркотиків». Такого висновку вчені дійшли після того, як досліджували вплив цих продуктів на організм, а також спосіб їх споживання. Найбільш поширеним фактором серед усіх продуктів, які викликають звикання, у списку є те, що вони містять велику кількість жиру та спричиняють сплеск цукру в крові.
Але найцікавіше те, що вчені досліджували достатньо продуктів, щоб вивести цей список. І найнецікавішим продуктом у цьому спостереженні став огірок. Цей овоч абсолютно не викликає звикання і його можна вживати, не боячись за своє здоров’я. Але ми хочемо продемонструвати вам список продуктів, яких варто остерігатися або контролювати міру їх вживання:
Пам’ятайте, що, крім того, що ці продукти викликають звикання, вони ще й дуже калорійні. Так що добре подумайте перед тим, як відрізати черговий шматочок торта або випити другу склянку коли.