UA
RU

Ексклюзив: інтерв’ю з Іванною Сахно, українською акторкою, що знімається в Голлівуді

Редагувати переклад
Іванна Сахно не боїться ризиків, пишається своїм походженням і підходить до своєї роботи з усією відповідальністю. Це наш короткий висновок від бесіди з чарівною акторкою з приводу виходу на українські екрани нового фільму з Іванною - трилера "Пік страху", знятого українським режисером англійською мовою в грузинських горах. Сахно грає Мію - молоду американку, яка кілька років тому втратила свою сім'ю, і тепер головною людиною в її житті став чарівний бойфренд Макс (у виконанні європейського актора Алекса Гафнера). Об'єднують їх справжні почуття один до одного та пристрасть до сноуборду. Пара відправляється підкорювати схили грузинських гір і несподівано опиняється в пастці загадкового "вершника в чорному", з якої вибратися практично неможливо.
Иванна Сахно 3

Зараз акторка мешкає у Нью-Йорку, адже вже багато років вона будує голлівудську кар’єру — впевнені, ви бачили «Шпигуна, який мене кинув», «Тихоокеанський рубіж: Повстання» або «Меломанку», де Іванна зіграла ключові ролі. Але наша героїня рада поговорити про свою нову роботу і про джерела натхнення напередодні саме української прем’єри «Піка страху». Адже так і робить справжній професіонал.

Іванна, вітаємо вас з новою яскравою стрічкою! Як відомо, фільм знімали у Грузії, ви бували вже в цій країні раніше? І чи плануєте повернутися?

Привіт! Дякую за привітання. Мій перший візит до Грузії відбувся саме під час зйомок нашого фільму. Я повністю закохалась у цю країну та її людей. У мене є бажання одного разу приїхати туди і пізнати її якомога більше.

“Пік страху” — це  історія про виживання, втрату та кохання, краща його характеристика жанру, мабуть, трилер з елементами хорору. Яку би ви дали характеристику цій стрічці?

Ви абсолютно праві. Це саме трилер з елементами хорору.

Ваша героїня, Мія прибуває на курорт разом з бойфрендом Максом у виконанні харизматичного Алекса Гафнера і глядачи відразу зрозуміють наскільки міцні стосунки у цієї пари. Як швидко ви з Алексом знайшли спільну мову?

Я вперше зустріла Алекса на Канському кінофестивалі ще у 2014 році. Спільну мову було достатньо легко знайти, адже він справді чудова людина і хороший актор.

 

Иванна Сахно

Иванна Сахно 2

Читайте также: СПЕЦПРОЕКТ «СИЛА В РІВНОСТІ»

Культова різдвяна пісня “Let It Snow” — головний музичний лейтмотив стрічки, а чи є у вас улюблена композиція для Нового року?

“Щедрик” Миколи Леонтовича. Це яскравий приклад, коли наша українська душа стала частиною інших культур, оскільки “Щедрик” лунає в кожному домі у різдвяний вечір і він є візуалізацією Різдва для багатьох дітей, включаючи мене.

Деякі актори кажуть, що їх головне джерело натхнення — це сценарій, і тільки з нього та власного досвіду вони зможуть побудувати персонажа, інші — що важливо завжди бути відкритим світові та знаходити натхнення від людей навколо. До якої думки ви більше схиляєтеся?

Для мене натхнення — це комбінація того, про що ви тільки що сказали. Власний досвід будується з навколишнього середовища та його вивчення. Маючи певний сценарій, я починаю дивитись на світ через призму персонажу і таким чином будується його світобачення — ти дивишся його очима допоки не знайдеш його коріння. Все знайдене, надбане, побачене я потім використовую під час зйомок.

Наскільки вам близька ваша героїня і як би ви її охарактеризували? Як ви знаходите зв’язок з персонажем?

Героїні стають близькими тоді, коли ти вчитуєшся в сценарій і аналізуєш персонаж, який тобі пропонують створити. У Мії є чітка мотивація для виживання, саме це мені хотілось у ній пізнати.

Впевнені, що зйомки картини стали справжнім викликом для вас і всієї команди, наскільки знімальний процес був тривалим і складним? Які навантаження вам довелося пережити?

Дійсно, фізичне навантаження було дуже інтенсивним, але це я і очікувала. Висота 3000 метрів над рівнем моря. Періодично хмари так затягували простір, що ми не були в змозі бачити один одного на відстані одного метра. Холод. Довгі знімальні дні. Перевтома. Все це було частиною знімального процесу.

Яку ви можете дати пораду нашим талановитим співвітчизникам на шляху до по-справжньому голлівудської кар’єри?

Я не можу дати більш конкретних порад, адже я зараз сама себе вивчаю, але на мою думку, найважливіше бути відкритими і чесними з собою. Приділяти багато часу своєму розвитку та продовжувати йти вперед. Чим більше ти займаєшся саморозвитком і розкриваєш себе для світу — тим більше світ має можливості тебе пізнати. Тому постійне самовдосконалення- це один з головних законів, який не варто порушувати.

Иванна Сахно 4

Иванна Сахно

Читайте также: СПЕЦПРОЕКТ MARIE CLAIRE & COLGATE #продовжуйусміхатися

Бліц-опитування від Marie Claire:

Назвіть три слова, якими би ви охарактеризували “Пік страху”.

Let. It. Snow.

Актори, які вас надихають.

Френсіс МакДорманд та Хоакін Фенікс.

Ваш улюблений модний бренд.

Maison Margiela.

Фільм, який ви переглядали частіше усього?

“Аероплан!”

Улюблені телешоу.

Просто зараз — це “Неортодоксальна”, “Флібег”, “Я можу тебе знищити”.

Улюблене місце у Києві та Нью-Йорку?

Київ: Фунікулер. Нью Йорк: кафе “Veselka”.

Українсько-голлівудський трилер “Пік страху” з Іванною Сахно у головній ролі побачать глядачі у 130 країнах світу — від США до Японії. Українська прем’єра намічена вже на 28 січня.

Читайте также: ПОДАРКИ НА ВЕСЬ ГОД

Статьи по теме