Закрити
Baking Bread книга про хліб
Культура

Хліботерапія і 50 унікальних рецептів: виходить книга «Baking Bread»

Видання про сучасну пекарську культуру України.

Поділись:

Видавництво Creative Publishing випускає новинку: книга “Baking Bread | Випікання крафтового хліба в Україні” присвячена темі хліба, борошна й закваски та досліджує крафтовое хлібопечення в Україні.

видання Baking Bread

Книга розповідає про українських пекарів.

Видання розповідає про професійний шлях українських пекарів, їхні історії та відданість улюбленій справі. Авторки книги – видавчиня Люсія Бондар і дослідниця їжі Юлія Аврора Огородник.

Герої книги: від “Завертайло” до “Кримського дворика”

 

У книзі представлені 24 учасники, які поділяють спільну пристрасть до хлібопечення. Серед них відомі пекарні:

  • “Марчук Хліб”,
  • “Спельта»”,
  • Bakehouse,
  • “Завертайло”,
  • DOU,
  • Flora Fermented,
  • пекарський напрямок у ресторані Marigold під керівництвом Ігоря Мезенцева.
книга Baking Bread

Географія дослідження охоплює широке коло регіонів України.

До видання також увійшли матеріали від талановитих індивідуальних пекарок та пекарів-ентузіастів. Географія дослідження охоплює широке коло регіонів України, зокрема Буковель, Львів, Київ, Тернопіль, Кривий Ріг, Харків, Бучу, Одесу, Хмельницький, Дніпро, Кропивницький, Луцьк. У книзі також представлені традиційні рецепти кримськотатарської кухні, які Лєране Хайбуллаєва відтворює у львівському “Кримському дворику”.

Хліботерапія та 50 оригінальних рецептів

 

У книзі пекарі поділилися своїми 50 оригінальними рецептами. Серед них – різноманітні види хліба – з льоном, білими грибами, томатами, яблуками, а також гречаний, цибулевий, мелайняний та інші. Також представлені рецепти традиційної паски, короваю, пиріжків, булочек та бубликів.

Baking Bread Creative Publishing

Робота з тістом – джерело натхнення і справжня хліботерапія.

Багато учасників пройшли значний професійний шлях на кухні, перш ніж присвятити себе випіканню хліба. Інші почали займатися хлібопеченням після початку повномасштабної війни, знайшовши у роботі з тістом джерело натхнення і справжню хліботерапію.

Видання містить експертні статті, що дають історичні підґрунтя:

  • Ботанік і дослідник Олексій Коваленко розповідає про спельту та інші зернові культури. Найдавніші свідчення культивування спельти походять саме з території України.
  • Вадим Назаренко, експерт з історії їжі, поділився історичною інформацією про розвиток пекарства в Україні, приділивши особливу увагу обрядовому хлібу українців – пасці.
Baking Bread

Книга доступна за передзамовленням.

Багато ілюстрацій до книги, включно зі світлиною на обкладинці, були створені фуд-фотографом Дмитром Бахтою.

Книга доступна за передзамовленням на сайті видавництва Creative Publishing

Фото: Дмитро Бахта, Ігор Мезенцев / Creative Publishing

Слідкуйте за новинами в
Яна Панюшкіна
Яна Панюшкіна
Редактор Marie Claire Ukraine
Журналіст, редактор, fashion і beauty оглядач, дипломований стиліст і візажист.
Поділись:

Також читайте