UA
RU

Schooll of Art x Craft дизайнера Лілії Літковської офіційно відкрила свої двері 

Редагувати переклад
Освітній проект дизайнера Лілії Літковської офіційно відкрив свої двері у власному просторі за адресою: м. Київ, вул. Константинівська, 73. Приміщення школи було реставровано в рамках глобальної програми підтримки креативних інституцій SAGA Development.

Лілія Літковська 2

студія Літковської

Аліна Паш

Schooll of Art x Craft — це повноцінна освітня інституція, яка надає студентам вичерпний обсяг теорії та відпрацювання її на практиці, а також можливість знайомитися з експертами та переймати їх досвід. Наразі навчання розпочалося за двома напрямами — Дизайн в моді та Бізнес у моді, на черзі, у семестрі навесні 2022 року, — Конструювання та моделювання одягу, Sustainable fashion, курс для підлітків Digital Fashion, Ідеї в моді, Історія мистецтв, а також — величезна кількість майстер-класів. Для талановитих абітурієнтів, що демонструють високу зацікавленість у вступі до Schooll of Art x Craft, було започатковано програму грантів, щоб отримати якісну освіту у сфері моди могли якомога більше талановитих початківців. 

Надсучасну техніку для роботи студентів у аудиторіях (перші в Україні моноблоки Lenovo YOGA AIO 7) поставила компанія Lenovo. В рамках партнерства із школою, Lenovo також надали два гранти: перший — на безкоштовне навчання на курсі “Дизайн у моді”, другий очікуватиме найкращого студента на етапі захисту проєктів. Так, переможець зможе отримати 100 тис. грн. на розробку колекції та зйомку лукбуку.

Марина Порошковська

  

Зінаїда Ліхачова

студія Ліхачової
  

творча студія

  

Лілія Літковська

Лілія Літковська Катро

Лілія Літковська Аліна Паш

«Радію, що школа об‘єднує навколо себе професіоналів із різних сфер та мрійників, які створюють нові сенси. Наша мета — це ростити та розвивати індустрію моди, об’єднувати майстрів індустрії та створювати ком’юніті професіоналів. Я вважаю, що синергія минулого та майбутнього може привнести в цей світ щось дуже особливе! Дякую за цю можливість компанії Lenovo», – коментує засновник та ідеолог школи Лілія Літковська.

Під час відкриття школи разом з Shcherbenko Art Centre було представлено постійно діючу експозицію робіт сучасних українських митців, яка змінюватиметься раз на три місяці. Відвідувачі матимуть можливість не тільки побачити, а й придбати роботи сучасних українських художників. Дебютна експозиція — «Неназвані форми» Ольги Антонової, який об’єднує живописні, графічні та скульптурні роботи автора. Також гості заходу мали можливість прослухати лекцію Каріне Малишевої, доцента кафедри експериментальної та прикладної психології КНУ ім. Тараса Шевченка, під назвою: «Потік, інсайт, реалізація: Психологія творчого процесу».

Фото надала пресслужба

 

Статьи по теме