UA
RU

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW

Редагувати переклад
Колекція GURANDA SS23 RTW – це про право жінок носити те, що вони хочуть. У кожному образі, виробі чи деталі можна відчути дух свободи. Знакові корсетні деталі, а також жіночна підкреслена лінія талії – пронизують більшість робіт Олени Гуранди. Цього літа дизайнер розповідає історію корсету: від болісної до грайливої. Цей елемент одягу носили європейські жінки ще з кінця 16 століття, надалі змінюючи свою форму відповідно до еволюції моди. Довгий час висміюваний як патріархальне знаряддя тортур, що деформує жіноче тіло, з легкої руки кутюр’є та модельєрів корсет перетворився на символ свободи та жіночої сексуальності.

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 1

Очевидно, що жінки затягували шнурівку на собі протягом століть, але цей фантастичний предмет із натяком на білизну може зробити набагато більше, ніж створити красиві вигини. GURANDA пропонує варіації корсетів як символ нових можливостей. Корсети так само можна побачити поверх футболки або ж міні-спідниці чи в стильних джинсових образах. Олена Гуранда з сезону в сезон не втомлюється експериментувати з ультражіночним кроєм, принагідно надягаючи корсет поверх одягу, а не під нього.

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 2

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 3

Ключові речі: міні-спідниці з корсетними деталями, жіночні блузи, кроп-топи, аристократичні довгі спідниці-кльош, сітчасті міді-спідниці, лімітовані футболки з логотипом GURANDA в українській транслітерації, панами. Силуети: приталені форми або підкреслена лінія талії, а також романтичні волани. Палітра кольорів включає ніжний жовтий, небесно-блакитний, відтінки деніму, молочно-білий, чорний, насичений беж і сріблястий.

«Мовою моди я намагаюся розповідати про плин та циклічність історії, про вибір, який жінки роблять протягом століть, і про важливість їхньої свободи», — каже дизайнер Олена Гуранда.

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 4

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 5

Історія корсету в новій колекції GURANDA SS23 RTW-Фото 6

Читайте також: ДВЕЙН ВЕЙД СТАВ НОВИМ ОБЛИЧЧЯМ VERSACE 

Статьи по теме