UA
RU

Small Talk: художник Назар Білик про виставку ABOUT US (UA)

Редагувати переклад
Арт-виставка ABOUT US (UA) триває у київській галереї SWAP на Подолі. У ній беруть участь 12 талановитих українських митців, серед них — художник Назар Білик. Його робити добре відомі кожному киянину: скульптура «Дощ» на Пейзажній алеї, пам'ятний знак на місці загибелі Павла Шеремета. Про натхнення, межі творчості у воєнній дійсності та «агро-терапію» він розповів в Small Talk.

Small Talk: художник Назар Білик про виставку ABOUT US (UA)-Фото 1

Які теми вам сьогодні цікаво досліджувати в мистецтві, а які більше ні?

Мистецький фокус у мене зараз дуже розмитий, і його крива постійно коливається, як і настрій, загалом. Теми, над котрими я раніше працював витіснила воєнна дійсність ставши визначальною у творчості.

Які цілі ви сьогодні переслідуєте, як митець? Як людина?

Загалом я як художник все ж міркую над ескізами майбутніх памятників війні, збираю матеріал та документую пережите. Є дві справи на котрі йдуть зараз сили. Це участь в діяльності благодійного фонду «FRONT-ART» по допомозі військовим. Ну і власна «агро-терапія» — посадка саду біля майстерні, де я працюю.

Що в мистецькому просторі за останні півроку стало для вас відкриттям і ви хотіли б цим поділитися з іншими?

Восени я зробив велику виставку «Сплав» в Українському Домі про зміни, що робить з особистістю війна. А останні декілька місяців я мало працюю творчо, бо зайнятий господарсько-організаційними справами.

Тобто війна і сад такі протележні активності, що домінують на разі у мене більш за все.

Читайте також: SMALL TALK: ЯРОСЛАВ ДЕРКАЧ — ХУДОЖНИК, ЯКИЙ НАДАЄ НОВИХ ФОРМ ТРАДИЦІЙНИМ УКРАЇНСЬКИМ СИМВОЛАМ 

Статьи по теме