Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0

Для команди бренду JUL образ червоної рути є символом, який хочеться невтомно досліджувати та переосмислювати – міфічна квітка вже втретє лягає в основу особливої колекції бренду. Власне бачення команда JUL поєднала з візією Ukrainian Folks. Авторкою саме такого бачення квітки стала ASSHA, Олександра Плавінська.

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 1

Зародившись на межі 1950-60-х років, українська естрада одразу стала самобутнім явищем: поєднання найрізноманітніших музичних жанрів світу в тандемі з патріотичним українським змістом стало синонімом вічної енергії. Чи не найяскравішим представником часу є Володимир Івасюк: він, ще будучи 21-річним студентом медичного чернівецького університету, вперше виконав пісню “Червона Рута” в радіо-етері. 

“Червона рута” лунала в десятках країн, люди вивчали слова напамʼять та співали: “Ти у мене єдина” у повен голос – поетичні рядки у поєднанні з модним звучанням без перебільшення можна назвати частиною українською ідентичності настільки, що пісня часто сприймається за народну.

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 2

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 3

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 4

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 5

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 6

Речі завжди можуть бути більше, ніж просто речі. Наприклад, вони можуть бути формою для нового втілення нашого культурного спадку. “Червона Рута” Івасюка – дивовижна. Нам дуже хочеться, щоб така цінна для країни спадщина, знаходила нові прочитання. Для цього ми і створюємо цю лінійку. Щоб люди пам’ятали та цінували творчістю, долю Володимира Івасюка”,  – розказують засновниця JUL Юлія Логвін та Анастасія Івченко (Ukrainian Folks).

“Червона Рута 3.0” за традицією пропонує речі, що легко комбінуються між собою – флагманом лінійки є червона квітка. Увагу команди JUL x Ukrainian Folks стабільно зосереджують на деталях, позачасових силуетах і актуальних кольорах. Цього сезону основа колекції, червона рута, оздоблює міні-сукню на бретелях, довгу сукню з вирізом. Квітка доречно вплітається в дизайн брюк, сорочок й максі-спідниці, які можна обʼєднати в костюм. Кольорова гама колекції поєднує в собі, звісно, червону,  молочну та чорну барву – остання є особливо функціональною, тому лягла в основу практичних лонгслівів й оверсайз-футболок. Вони, оздоблені написом “Червона Рута”, доступні в чоловічому та жіночому варіанті.

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 7

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 8

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 9

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 10

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 11

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 12

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 13

Романтична історія від JUL X UKRAINIAN FOLKS: ЧЕРВОНА РУТА 3.0-Фото 14

Фото: Денис Маноха, стиль: Тетяна Немченко

Читайте також: НАТХНЕННА КОЛЬОРАМИ ТА ЛАНДШАФТАМИ ПРИРОДИ САРДИНІЇ: КОЛАБОРАЦІЯ MY X MY ТА JULIA ERMOLAEVA 

Статьи по теме