Білковий сніданок — чудове рішення як для здоров’я, так і для краси. Білок є джерелом енергії не тільки для фізичної, але й для розумової роботи. Він сприяє відновленню клітин, а також є найважливішим «будівельним елементом» нашого організму. У білковому сніданку одні плюси: він довше перетравлюється, а отже, і голод не повернеться швидко.
Ідеальний білковий сніданок повинен бути збалансованим і включати різноманітні джерела білка — яйця, рибу, молочні продукти, горіхи й насіння. Для повноцінного харчування важливо також поєднувати білки з корисними вуглеводами та жирами, а також додавати свіжі овочі та фрукти.
Візьміть кілька шматочків цільнозернового хліба, каперси, червону цибулю, зелень, помідори та копчений лосось. Використовувати для бутербродів можна також густий грецький йогурт або вершковий сир Філадельфія – це вже на ваш смак. І не забудьте про приправи.
На хліб намажте йогурт або сир Філадельфія. Викладіть тонкі кільця цибулі, а також листовий салат. Нагору тонкі скибочки помідора, а потім скибочки лосося, каперси. Смачного!
Вівсяну кашу при заварюванні змішайте з нарізаним свіжим бананом, подрібненим мигдалем та двома столовими ложками арахісової пасти. Завдяки цьому рецепту ви врятуєте свій ранок: він готується за лічені хвилини, але при цьому насичує білками на цілий день. Головний секрет тут — арахісова паста. Вона калорійна, жирна, має великий запас білка, але, крім цього, збагачує організм ненасиченими жирами, необхідними для того, щоб почуватися ситими й бадьорими цілий день.
Змішайте 150 г сиру та пів чашки улюблених фруктів. Це може бути все, що завгодно: нектарин, яблуко, грейпфрут, банан, ківі або ж ягоди. Можна заправити все нежирним йогуртом та додати улюблених горіхів. Цей варіант чудово вгамує голод і вам не захочеться їсти до самого обіду.
Розріжте авокадо посередині на дві частини та видаліть кісточку. Після цього ложкою зробіть заглиблення всередині плода, і змастіть ямочку сиром Філадельфія. Візьміть курячі яйця та відділіть білки від жовтків. Жовтки акуратно перекладіть в авокадо. Збийте білки з сіллю і намажте на авокадо. Розігрійте духовку до 220 градусів, і поставте авокадо запікатися на 10-15 хвилин. Посипте паприкою, перцем, полийте бальзамічним оцтом й посоліть за смаком.
На ніч замочіть нут у воді з содою, щоб він розбух і став м’яким. Перебийте у блендері нут і дрібку солі. Додайте трішки натертої цибулі й пару яєчних білків. Повинна вийти маса, яка легко розливається. Потім нагрійте сковорідку і підсмажте. Їжте їх зі спаржею, грибами чи сиром. Ця страва — справжнє джерело білків.
Фото: Freepik
Читайте також: Рецепти, у які ви закохаєтеся: 6 страв з грушами та сиром дор блю