Закрити
UA
Мода

Рецепт коктейлю “Зелений мексиканець”

Поділись:

Коктейль “Зелений мексиканець” – гарне рішення для літніх вечорів.

posts-to-db-Фото 1

Кисло-солодкий коктейль “Зелений мексиканець”, незважаючи на екзотичну назву, ніяк не пов’язаний із країною ацтеків. Напій, який сьогодні відомий у всьому світі, з’явився нещодавно і швидко знайшов своїх шанувальників. «Мексиканець» має яскраво виражений смак і відноситься до алкогольних напоїв.

Погодьтеся, що влітку можна дозволити собі трохи розслабитися і випити смачний коктейль, що бадьорить. Але чур, тільки після роботи!

 

Історична довідка

posts-to-db-Фото 2

Ви здивуєтеся, але батьківщиною коктейлю з екзотичною назвою є Україна. У 1996 році бармен із Києва Сергій Кадацький, широко відомий у колах досвідчених барменів, вигадав рецепт коктейлю, в основі якого знаходиться банановий лікер. Напій був придуманий випадково: у бар, у якому працював Сергій, привезли багато пляшок бананового лікеру «Пізанг Амбон». Він, ясна річ, не користувався популярністю у відвідувачів, тому Сергій отримав завдання продати його. 

Він почав експериментувати у пошуку нового коктейлю та вигадав легендарного «Зеленого мексиканця». Спочатку про напій знали лише на території України та Росії, але завдяки емігрантам та туристам його рецепт поширився по всій Європі та навіть потрапив до США. Чому назва коктейлю така незвичайна невідома досі. Але, швидше за все, Сергій назвав його так не тому, що його надихнув Мексика, а через те, що до його складу входить текіла, а сам коктейль має зелений колір.

 

posts-to-db-Фото 3

Склад

  • лікер із зеленого банана «Пізанг Амбон» – 25 мл;
  • свіжий лимонний сік – 10 мл;
  • срібна (прозора) текіла – 25 мл.

Багато барменів замінюють банановий лікер на більш поширений аналог «Мідорі», запевняючи, що смак майже не змінюється. Але в класичному варіанті використається саме «Пізанг Амбон».

 

приготування 

posts-to-db-Фото 4

Щоб самостійно приготувати цей напій, необхідно взяти шот (спеціальна скляна вузька чарка, призначена для міцних алкогольних композицій) та барну ложку (можна замінити і на звичайну). Складність рецепту у тому, що це інгредієнти потрібно укладати шарами.

1. У шот налити банановий (можна замінити на динний) лікер.

2. За допомогою барної ложки сформувати другий шар коктейлю з лимонного соку (на цьому етапі важливо не допустити змішування інгредієнтів).

3. У такий же спосіб сформувати третій шар – налити текілу поверх соку. 

4. Випити коктейль залпом і без трубочки, щоб не розшарувався.

5. За бажанням можна закусити часточкою апельсина, лимона чи лайма. 

Смачного вам літа та бадьорих коктейлів!

Джерело фото: unsplash.com