Закрити
UA
Мода

Рецепт тірамісу як із улюбленого ресторану

Поділись:

Покроковий рецепт від шефа-кондитера Ольги Ридвановської із нашої улюбленої «Італійської Редакції». 

posts-to-db-Фото 1

У період карантину редакція Marie Claire вирішила підтримати заклад та публікувати рецепти від шефів наших улюблених ресторанів. Сьогодні на черзі ніжний та повітряний десерт тірамісу за рецептом «Італійської редакції»

Читайте також: 15 закладів, де можна замовити паски у Києві

posts-to-db-Фото 2

Ольга Ридвановська, шеф-кондитер ресторану «Італійська редакція»

«Тірамісу — один із моїх найулюбленіших десертів»,

— каже кухар Ольга Ридвановська

У перекладі з італійської означає «підніми мене нагору», що можна трактувати як «підніми мені настрій». Після поїздки в Італію я остаточно і безповоротно переконалася, що тирамісу в жодному разі не ріжеться і не варто як тортик. Десерт їдять ложками з формочки, тому що крем дуже ніжний.

Ми в «Італійській Редакції» трохи відредагували і до класичної версії додали кулі з печених абрикосів у сезон, а в крем додали амаретто для мигдальної ноти. Але я даю вам класичну, базову рецептуру. 

Печиво савоярді ми робимо самі, ви можете їх купити в будь-якому супермаркеті. 

Інгредієнти для крему: 

posts-to-db-Фото 3

  • Яйця – 4 шт 
  • Жовтки – 10шт 
  • Цукор – 105 гр
  • Дрібка солі 

Заварюємо яйця, жовтки, цукор та сіль на водяній бані, при цьому збиваємо ручним міксером без зупинки до текстури ідеально збитого пишного крему. Спочатку збивання у вас будуть великі бульбашки, згодом вони ущільнюватимуться і ставатимуть практичними невидимими.

Читайте також: Прості рецепти корисних пасок на Пасху

В окремій мисці акуратно змішуємо: 

  • 30 амаретто 
  • 225 маскарпоне
  • 225 г крем-сиру

Потім лопаткою з’єднуємо яєчну масу із сирною. І наша маса готова!

posts-to-db-Фото 4

Готуємо просочення (заздалегідь, до крему) 

Змішуємо: 

  • Кава-фільтр – 390 мл або 6 еспресо та 200 мл води
  • Цукровий сироп – (1:1 цукор та кип’яченої води) 100 мл
  • Амаретто – 100 мл

Раджу збирати порційні тірамісу об’ємом близько 250 мл. З цього рецепту пвиявиться близько 12 штук. Їх якраз на три дні сім’ї із чотирьох людей. Термін зберігання – близько 4-5 днів. 

Збираємо тірамісу. Шар савоярді викладаємо на дно форми. Вони повинні бути добре просочені в кавовому сиропі, але так, щоб сироп з них не стікав. Потім шар крему, знову повторюємо шар просочених савоярді і знову шар крему. При подачі посипати какао через сито, какао раджу брати якісний. Buon appetito!

А якщо скучили по «Італійській Редакції» – Ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України.