А якщо скучили по «Італійській Редакції» – Ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України.
Покроковий рецепт від шефа-кондитера Ольги Ридвановської із нашої улюбленої «Італійської Редакції».
У період карантину редакція Marie Claire вирішила підтримати заклад та публікувати рецепти від шефів наших улюблених ресторанів. Сьогодні на черзі ніжний та повітряний десерт тірамісу за рецептом «Італійської редакції».
Читайте також: 15 закладів, де можна замовити паски у Києві
«Тірамісу — один із моїх найулюбленіших десертів»,
— каже кухар Ольга Ридвановська.
У перекладі з італійської означає «підніми мене нагору», що можна трактувати як «підніми мені настрій». Після поїздки в Італію я остаточно і безповоротно переконалася, що тирамісу в жодному разі не ріжеться і не варто як тортик. Десерт їдять ложками з формочки, тому що крем дуже ніжний.
Ми в «Італійській Редакції» трохи відредагували і до класичної версії додали кулі з печених абрикосів у сезон, а в крем додали амаретто для мигдальної ноти. Але я даю вам класичну, базову рецептуру.
Печиво савоярді ми робимо самі, ви можете їх купити в будь-якому супермаркеті.
Заварюємо яйця, жовтки, цукор та сіль на водяній бані, при цьому збиваємо ручним міксером без зупинки до текстури ідеально збитого пишного крему. Спочатку збивання у вас будуть великі бульбашки, згодом вони ущільнюватимуться і ставатимуть практичними невидимими.
Читайте також: Прості рецепти корисних пасок на Пасху
Потім лопаткою з’єднуємо яєчну масу із сирною. І наша маса готова!
Змішуємо:
Раджу збирати порційні тірамісу об’ємом близько 250 мл. З цього рецепту пвиявиться близько 12 штук. Їх якраз на три дні сім’ї із чотирьох людей. Термін зберігання – близько 4-5 днів.
Збираємо тірамісу. Шар савоярді викладаємо на дно форми. Вони повинні бути добре просочені в кавовому сиропі, але так, щоб сироп з них не стікав. Потім шар крему, знову повторюємо шар просочених савоярді і знову шар крему. При подачі посипати какао через сито, какао раджу брати якісний. Buon appetito!
А якщо скучили по «Італійській Редакції» – Ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України.