UA
RU

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023

Редагувати переклад
Український дизайнер Жан Гріцфельдт представив нову візіонерську колекцію осінь/зима 23/24 “Born In Kyiv. Sculptor of Love” 19 січня 2023 року в межах Берлінського тижня моди. #berlinfashionweek2023.

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 1

Моя колекція – це данина енергії українського народу, його незламності та стійкості, силі, що поєднує все, а саме силі кохання”, – коментує журналістам Жан. Показ відбувся у приміщенні колишньої трансформаторної фабрики, яка була закрита в 1979 році в районі Oberschöneweide в Берліні. Будівля, побудована мовою експресіонізму, стала ідеальним місцем для колекції дизайнера “Born In Kyiv. Sculptor of Love” / “Народжений у Києві. Скульптор кохання”.

Як нація ми робимо неможливе можливим, і я вдячний за те, що маю честь представляти свою країну тут, у Берліні. Відчуваю себе феніксом, що постає з попелу”, – відзначив Гріцфельдт.

Перша колекція з серії “Народжений у Києві. Скульптор кохання” – це трансформована форма мистецтва в протест. “Жорстокі, нелюдські системи будуть повалені трансформуючою силою енергії любові. Люди тягнуться до свого внутрішнього світла й чистоти, що проривається крізь уламки застарілого. Мої роботи мають пробудити в людях кращу версію їх самих. Нашу внутрішню суперзірку”, – зазначає дизайнер Жан Гріцфельдт.

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 2

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 3

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 4

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 5

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 6

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 7

Фешн-мовою Жан Гріцфельдт завжди долав канонічні засади моди, він завжди сміливий, не надто формальний та завжди сповнений індивідуалізму.

Проте цьогоріч колекція виглядає подекуди архаїчною: дизайнер використовує вельвет, льон, улюблений українцями матеріал – бавовну, синтепон, коштовний шовк та шифон. У колекції також можна побачити поєднання квіткових візерунків з військовими принтами, густу бахрому з паєтками, рюші та автентичну вишивку.

Як справжній революціонер Жан змінює класичні силуети, роблячи натомість відсилки до попкультури.

Презентація колекції була більше схожа на перфоманс, ніж класичний показ, під керівництвом самого Гріцфельдта, який також був задіяний у шоу. Зіркою показу став улюблений берлінець українців — ліфтолукер Франк Петер Вільде, який підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Особливістю образів стали промовисті слова на одязі та навіть на тілі моделей і самого Жана Гріцфельдта, вихід якого ознаменував яскраве завершення шоу.

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 8

Показ Жана Гріцфельдта на Berlin Fashion Week 2023-Фото 9

Читайте також: УНІКАЛЬНІСТЬ, УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ, УНІСЕКС: КОЛАБОРАЦІЯ KSENIASCHNAIDER ТА ІТ-КОМПАНІЇ BOOSTA

Статьи по теме