UA
RU

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI

Редагувати переклад
У 2023 році LUVI розширює свою діяльність ready-to-wear дропами. Дебютна колекція сезону весна-літо 2023 осмислює віднайдене відчуття спадку – дизайнерки надихаються знімками “української рив’єри 1920-х”, духом Курбасівської “Березолі” (саме до неї посилається кампейн з танцюристами Настею Харченко та Данилом Зубковим), графікою старовинної вишивки та навіть окремими технологічними прийомами минулого. До прикладу, декоративним елементом через колекцію проходить “з’єднувальний шов” – раніше такими користувались, щоб зшивати деталі одягу. LUVI забирають його з контексту функції, та любуються ним як оздобленням.

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 1

LUVI – український бренд люксового одягу, заснований у 2006 році в Києві Людмилою Седляр та Вікторією Заграфовою. За кілька років після дебюту на Ukrainian Fashion Week бренд відійшов від моделі сезонних колекцій, щоб сконцентруватись на індивідуальній роботі з зірками телебачення та шоубізнесу – сценічні витвори LUVI можна побачити на Максові Барських, Ользі Фреймут, Алані Бадоєвому, телеведучих 1+1 та багатьох інших.

Сьогодні LUVI з трепетом трансформує мистецтво минулого у надбання теперішнього. Досліджуючи історію мистецтва та старовинні техніки ручного пошиття та оздоблення одягу, дизайнерки виокремлюють ті елементи, що знаходять відгук у сучасному сприйнятті.

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 2

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 3

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 4

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 5

До колекції увійшли костюми – інколи скульптурні й стримані, інколи прикрашені накладними кишенями чи вирізами. Верхній одяг – від варіації на тему гуцульського кожушка до шкіряного тренчу. Сорочки та сукні з вишитими елементами. Хрестиком, напівхрестиком, гладдю тут вишиваються по шовку та бавовні традиційні для України півники, борщівські зірочки та “берегині”. При цьому, за словами Вікторії та Людмили, їх вишивки не наслідують і не мають прагнення скопіювати старовинні сенси – їх застосовують як графічні елементи, наділяючи власним символізмом.

Є тут і вечірній блок – прозора чорна сукня, шовкові комбінації та топи, що нагадують білизну, максі сукня білого шовку чи чорна з вишитими французькими манжетами.

На противагу урочистому, є тут і повсякденне: топи та футболки, що повторюють вишивку з сорочок або покриваються помпонами, гольф, кардигани та піжами з вишитими деталями. Доповнюють колекцію аксесуари: створене вручну взуття, сумки з помпонами, в’язані кошики на широкому ремінці, та інтер’єрні аксесуари, як от подушки.

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 6

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 7

 

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 8

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 9

    

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 10
  

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 11
  

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 12

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 13

“Українська рив’єра 1920-х”, дух Курбасівської “Березолі” у новій колекції LUVI-Фото 14

Читайте також: ОГОЛОШЕНО СПИСОК ФІНАЛІСТІВ ПРЕМІЇ LVMH 2023: СЕРЕД НИХ — УКРАЇНКА ЮЛІЯ ПЕЛІПАС 

Статьи по теме