Напередодні Нового року ми в метушні намагаємося все встигнути: докупити подарунки, викреслити пункти зі свого чек-листа на рік, скласти новорічне меню, визначитися з ким хочемо провести свята і, власне, саму новорічну ніч
Але одне залишається незмінним – ми всі питимемо той самий напій – шампанське: сухе чи солодке, рожеве чи біле. За традицією, воно – обов’язковий атрибут новорічної ночі. А що станеться, якщо пити коктейлі?
Це один із тих коктейлів, які ідеально підійдуть як для новорічної ночі, так і для романтичної вечері. Просте та легке поєднання знаменитого вермуту з шампанським або просекко підніме настрій і вам та вашим гостям.
Інгредієнти: білий вермут – 100 мл, шампанське (або просік) – 100 мл, сік лайма (чверті) – 0,25, гілочка м’яти – 1 шт, кубик льоду – 2 шт.
Як приготувати:
1. У шейкері змішайте всі рідкі інгредієнти разом із кубиками льоду.
2. Перелийте коктейль у келих, додайте листочки м’яти та кілька кружечків лайма для прикраси.
Читайте також: НАПІТКИ, ЯКІ ЗБЕРІТЬ ЗДОРОВ’Я ШКІРИ
Цей коктейль має дуже давню історію і за різними джерелами з’явився на початку минулого століття спочатку в одному з паризьких барів, а потім підкорив і Нью-Йорк. Назву його якимось чином пов’язують із калібром однієї французької гвинтівки.
Інгредієнти (для першої порції): джин сухий – 20 мл, лимонний сік – 1 ст. л., цукровий сироп – 1 ст.
Як приготувати:
1. Приготуйте цукровий сироп. Розведіть 3 ст. л. цукру в 100 мл води, нагрійте, щоб цукор розчинився, потім остудіть. У шейкері або ємності змішайте всі інгредієнти, крім шампанського. Залежно від того, скільки потрібно порцій, збільшуйте інгредієнти.
2. Вилийте необхідну кількість суміші в келих для шампанського, а потім доповніть його шампанським або просіком.
Ще один коктейль на основі шампанського – коктейль Белліні. Як ви вже зрозуміли, це дуже просто – взяти відкрити пляшку і розлити її по келихах. Набагато цікавіше приготувати коктейль.
Інгредієнти: джин – 30 мл, грушевий сік – 20 мл, шампанське або просік – до верху келиха, листочок м’яти (кілька) – 2 шт, кубик льоду – 3-4 шт.
Як приготувати:
1. Змішайте джин з грушевим соком (краще використовувати свіжий), додайте кубики льоду і зміщуйте в шейкері або великій склянці.
2. Перелийте в келих, доповніть шампанським або просіком і листочками м’яти. Залишається тільки насолоджуватися його чудовим смаком.
Фото: прес-служба Євгена Клопотенка