Цікаві ідеї закусок на Хелловін. Рецепт їх приготування – у нашому огляді.
Так як Хелловін припадає на сезон яблук, більшість страв на Хелловін засновано на них. Спеціально до свята прийнято готувати яблучну карамель, яблука у сиропі з горіхами та яблучні іриски. Саме тому дітям на Хелловін роздають фрукти та цукерки. Крім різноманітних солодких закусок, у свято прийнято готувати й солоні страви, оформлені у хелловінській тематиці.
“It’s Alive!” — закричать ваші гості при одному виді шоколадних франкенштейнів. Приготувати подібні солодощі на Хелловін простіше простого. Для цього вам знадобляться батончики Kit Kat, білий шоколад, зелений харчовий барвник та шоколадні цукерки. Перед приготуванням закусок помістіть батончики в морозильну камеру. Білий шоколад розтопіть на водяній бані і додайте кілька крапель барвника. Потім опустіть кожен батончик Kit Kat в зелену помадку і прикріпіть зверху шоколадну цукерку (щоб зробити капелюх вашому міні-монстру). «Обличчя» зробіть за допомогою розтопленого шоколаду та конфетті.
Читайте також: 5 ВІДЕОУРОКІВ З МАКІЯЖУ НА ХЕЛОУЇН
Ще один варіант солодких франкенштейнів для Хелловін готують так: розтопіть шоколад на двох водяних лазнях – в одну з них додайте кілька крапель зеленого харчового барвника. Пофарбуйте зефір у зелений колір, шевелюру монстрам намалюйте за допомогою пензлика та шоколадної помадки (без барвника). Крізь кожен шматок зефіру просмикніть соломку, а потім надягніть готову «голову» Франкенштейна на дерев’яну паличку.
Приготуйте на Хелловін класичні гамбургери з яловичою котлетою. Щоб зробити страву по-справжньому святковими, виріжте страшну пику на кожному шматочку сиру і накрийте їм гарячий гамбургер.
Читайте також: ДІЄМО ЗА ПЛАНОМ: ЯК КРАСИВО ВІДПАЧУВАТИ ХЕЛОУІН
Закуска на Хелловін повинна бути не тільки моторошною на вигляд, але й ситною. Щоб нагодувати своїх гостей, запропонуйте їм міні-піци з павуками. Розкотіть готове листкове тісто і виріжте невеликі кола – це і буде основою для вашої піци. Змастіть тісто соусом, викладіть тонко порізані помідори, салямі та сир. Завершальний штрих – величезний павук, зроблений зі шматочків маслини. Поставте заготовки запікатись, після чого подавайте їх гарячими на стіл.