Настав час залишити троянді до наступного літа – на порядку денному чорне вино.
Насправді складно назвати чорне вино такою вже новинкою — йому тисячі років, але популярним воно стало лише зараз. А батьківщиною цього вина вважається Грузія.
Незважаючи на інтригуючу назву, це червоне вино, виготовлене з винограду Сапераві. Його колір настільки багатий і насичений, темно-фіолетовий, що напій справді може спершу здатися чорним. Сапераві є найпопулярнішим червоним вином у Грузії, а виноград зростає у всьому світі, у тому числі в США, Австралії та Східній Європі.
Читайте також: Питання дня: Що говорить про вашу особистість улюблене вино?
Традиційно, чорне вино ферментується і витримується в глиняних судинах під назвою квеври, які після всіх приготувань ховають у землю, але деякі сучасні винороби старять вино в дубовій бочці та експериментують із нержавіючої сталлю.
Цінителі описують вина Сапераві як елегантні, із соковитими фруктово-ягідними нотами, спеціями та бархатистою текстурою. Вони чудово підходять для посиденьок у колі друзів у зимові вечори.
Зі свининою, бараниною, куркою на грилі, смаженим тунцем або витриманим сиром.
Джерело фото: instagram.com/julieatmarq