Закрити
UA
Життя

Десерт, гідний короля: тістечка Мадлен

Поділись:

Цей момент, коли в десерті все гаразд: і смак, і простота приготування, і назва, і навіть благородна історія. З неї і почнемо.

posts-to-db-Фото 1

Так сталося, що класичний французький десерт винайшли поляки. Точніше польська дівчина на ім’я Мадлен, яка терміново приготувала десерт для гостей короля Станіслава Лещинського, який давав бал у Парижі. Після неймовірного фурору бісквітні тістечка стали називатися ім’ям дівчини, а з легкої руки королеви Марії Лещинської їх почали готувати всі кухарі Версаля.

Вологий, просочений лікером або сиропом, бісквіт закохує з першого шматочка. А ось готувати його до непристойності просто – головне заздалегідь запастися формами для випічки «Мадлен» (у вигляді морських черепашок) та кондитерським мішком.

Лілія Литвиненко – засновниця бренду десертів ручної роботи Degustateur – Поділилася рецептом Madeleines.

posts-to-db-Фото 2

Інгредієнти для тіста:

  • 220 г вершкового масла жирністю не менше 82%

  • 220 г просіяного борошна

  • 250 г цукрової пудри

  • 0,5 ч.л. razrиhlitelya

  • 1 апельсин

  • 4 яйця

  • 1 р солі

posts-to-db-Фото 3

Інгредієнти для сиропу:

  • 260 мл. апельсинового фрешу

  • 100, Цукор

Читайте також: ПРОСТИЙ ДЕСЕРТ: БАНАНА СПЛІТ

дії:

1. Знімаємо цедру із апельсина.

2. Збиваємо до однорідної маси розм’якшене масло, цукрову пудру та цедру.

3. У цю масу додаємо яйця і знову добре перемішуємо.

4. Змішуємо просіяне борошно, сіль, розпушувач.

5. Додаємо сипучу суміш у основну масу.

6. Переміщуємо тісто до кондитерського мішка.

7. З кондитерського мішка акуратно розподіляємо тісто за формами.

8. Випікаємо 12 хвилин за температури 1900 С.

9. Готуємо сироп: доводимо до кипіння апельсиновий фреш та цукор.

10. Просочуємо гарячий бісквіт гарячим сиропом.

11. Даємо охолонути.

posts-to-db-Фото 4

Що важливо:

  • Необхідно дотримуватися чіткої кількості продуктів – це забезпечить необхідну фактуру бісквіту.

  • Не можна перетримати тісто в духовці – Madeleines не повинні бути сухими.

Приємної дегустації!