Цей момент, коли в десерті все гаразд: і смак, і простота приготування, і назва, і навіть благородна історія. З неї і почнемо.
Так сталося, що класичний французький десерт винайшли поляки. Точніше польська дівчина на ім’я Мадлен, яка терміново приготувала десерт для гостей короля Станіслава Лещинського, який давав бал у Парижі. Після неймовірного фурору бісквітні тістечка стали називатися ім’ям дівчини, а з легкої руки королеви Марії Лещинської їх почали готувати всі кухарі Версаля.
Вологий, просочений лікером або сиропом, бісквіт закохує з першого шматочка. А ось готувати його до непристойності просто – головне заздалегідь запастися формами для випічки «Мадлен» (у вигляді морських черепашок) та кондитерським мішком.
Лілія Литвиненко – засновниця бренду десертів ручної роботи Degustateur – Поділилася рецептом Madeleines.
220 г вершкового масла жирністю не менше 82%
220 г просіяного борошна
250 г цукрової пудри
0,5 ч.л. razrиhlitelya
1 апельсин
4 яйця
1 р солі
260 мл. апельсинового фрешу
100, Цукор
Читайте також: ПРОСТИЙ ДЕСЕРТ: БАНАНА СПЛІТ
1. Знімаємо цедру із апельсина.
2. Збиваємо до однорідної маси розм’якшене масло, цукрову пудру та цедру.
3. У цю масу додаємо яйця і знову добре перемішуємо.
4. Змішуємо просіяне борошно, сіль, розпушувач.
5. Додаємо сипучу суміш у основну масу.
6. Переміщуємо тісто до кондитерського мішка.
7. З кондитерського мішка акуратно розподіляємо тісто за формами.
8. Випікаємо 12 хвилин за температури 1900 С.
9. Готуємо сироп: доводимо до кипіння апельсиновий фреш та цукор.
10. Просочуємо гарячий бісквіт гарячим сиропом.
11. Даємо охолонути.
Необхідно дотримуватися чіткої кількості продуктів – це забезпечить необхідну фактуру бісквіту.
Не можна перетримати тісто в духовці – Madeleines не повинні бути сухими.
Приємної дегустації!