В мистецько-гастрономічному просторі «Остання Барикада» відбулася закрита тематична вечеря, присвячена пригодницько-історичному екшену «Довбуш». Гостей частували стравами зі спеціально розробленого меню: салатом із трьох видів томатів із копченим хлібом, грибною пательнею, баношем із білими грибами та бринзою й ялівцевою «довбушівською» настоянкою. А «на десерт» режисер фільму Олесь Санін та історик Ігор Кошіль провели діалог митця та історика, під час якого торкнулися різних тем в контексті «Довбуша».Зі свого боку Ігор Кошіль поділився враженнями від стрічки, яку він, до речі, дивився разом зі своїм 12-річним учнем. Історик наголосив, що, попри професійну прискіпливість до історичних фільмів, він отримав задоволення від перегляду та, на власний подив, не знайшов приводів для критики. А режисер Олесь Санін розповів історію створення «Довбуша» — від народження ідеї та збору матеріалів до кастингу та знімального процесу. А також залюбки відповів на запитання гостей — відверто, емоційно та з гумором.
Цього вечора смакували вечерею та насолоджувалися спілкуванням з творцями фільму інфлюєнсери та журналісти, зокрема Юрій Марченко, Розіта Номбре, Олімпія Вайтмусташ, Юлія Єрмолаєва, Міла Заболотна, Аліна Смоліна-Мединська, Ірина Татаренко та інші.
Тим часом прокат фільму «Довбуш» триває в усіх мережах кінотеатрів країни. А в Національній академії мистецтв України (Бульварно-Кудрявська, 20) шанувальники стрічки можуть побачити унікальну експозицію від команди стрічки: 25 костюмів та їхні ескізи, реквізит, оригінальні розкадровки, фото/відео бекстейджу зі знімального майданчика тощо. А також відвідати серію екскурсій та майстер-класів за участю знімальної групи. Експозиція відкрита до 10 жовтня включно, а анонс заходів доступний на сайті academyart.org.ua та в соціальних мережах НАМУ.
Читайте також: ЗА ЛАШТУНКАМИ «ДОВБУША»: У КИЄВІ ВІДКРИВАЄТЬСЯ ІНТЕРАКТИВНА ВИСТАВКА, ПРИСВЯЧЕНА НАЙМАСШТАБНІШОМУ УКРАЇНСЬКОМУ ЕКШЕНУ
Більше від
- Олег Скрипка, Олексій Суханов та інші: у Києві відбулась премʼєра фільму «Месьє Азнавур»
- Подарунки до 500 грн на Новий рік та Різдво: оригінальні ідеї, які мають сподобатися кожному
- «Я працював на межі можливостей… як і Шарль!»: Тагар Рахім про своє перевтілення для фільму «Месьє Азнавур»
- Пряниковий будиночок: рецепт від кухарів королівської родини Великої Британії
- Італійський стиль життя: Dolce Vita