На 6 порцій: 6 твердих груш, стручок ванілі, пляшка червоного сухого вина, 230 г цукру, 2 палички кориці,
2 зірочки анісу.
1. Зніміть з груш шкірку, залишивши лише хвостики. Зріжте внизу кружок м’якоті, щоб фрукт стояв вертикально на тарілці. Якщо у вас є ніж для видалення серцевини, скористайтеся ним.
2. В одному посудині змішайте вино, цукор та прянощі. Поставте суміш на вогонь, а в неї помістіть груші так, щоб вони повністю покриті вином. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні 20-30 хвилин. Перевірте готовність, проткнувши зубочисткою грушу: готовий фрукт буде м’яким.
3. Вийміть груші з вина і дайте їм охолонути. Помістіть їх у холодильник щонайменше на 2 години (в ідеалі на 2 дні). Вино, що залишилося, закип’ятіть і доведіть на маленькому вогні до консистенції соусу.
4. Подавайте фрукти з винним соусом, за бажанням прикрасивши часточками персика або кулькою морозива.