Bvlgari Hotels & Resorts пропонує розділити приємні моменти, вирушивши у віртуальні культурні та гастрономічні тури в Мілан, Лондон, Дубай, Пекін, Шанхай та на Балі.
Сьогодні Bvlgari запрошує вас до Пекіна та Токіо, щоб приготувати вечерю разом з шеф-кухарем, барменом та шоколаття.
Шеф-кухар готелю Bvlgari в Пекіні Джейсон Цін крок за кроком демонструє, як приготувати традиційну для Північного Китаю страву «Креветки в зеленому саду».
Рецепт «Смажені креветки із садовими овочами в соусі чилі»
Інгредієнти:
- 200 гр очищених креветок
- 100 гр стручкового гороху
- 200 гр солодкого червоного перцю
- 20 гр жовтого перцю
- 30 гр бунапі (білих мармурових опеньків)
- 50 гр зеленої китайської цибулі
- 10 гр імбиру
- 10 гр часнику
- 30 гр кешью
- 10 гр кукурудзяного борошна
- 50 гр яєць
- 5 гр сухого перцю чилі
- 5 гр перцевої олії Зантоксилум
Інгредієнти для соусу:
- 30 гр соусу чилі
- 15 гр устричного соусу
- 2 гр темного соєвого соусу
- 18 місто Sahara
- 30 гр води
- 20 гр оцту
- 40 гр соєвого соусу
Спосіб приготування:
- Видаляємо гострим ножем у креветок кишкові вени.
- Маринуємо їх із сіллю у вині та соку лимона.
- Нарізаємо солодку квасолю шматочками, кольоровий перець – трикутничками, зелена цибуля – тонко і поздовжньо, імбир та часник – скибочками.
- Розбиваємо яйця в миску і додаємо кукурудзяне борошно.
- Додаємо у вок олію. Коли олія нагріється до 180 градусів – обсмажуємо креветки в яєчній суміші.
- Обсмажуємо разом солодкі боби, червоний та жовтий перці та білі нефритові гриби.
- Обсмажуємо з обох боків цибулю, поки вона не стане золотисто-коричневою.
- Додаємо в вок ще трохи олії, обсмажуємо в ньому імбир, часник та сушений перець чилі. Доводимо соус до кипіння, додаємо густоти за допомогою змоченого борошна, додаємо кульки з креветок, кольоровий перець, гриби, білі нефритові гриби, зелену цибулю, кешью, перець та олію.
- Подаємо страву з білим рисом на пару.
Читайте також: Карантин і кухня: Як готувати так, щоб не витрачати півдня
Чай чи аперитив? Якщо сумніваєтеся, слідуйте рецепту Tea Cocktail від Фуфу – бартендера Bvlgari Bar у Токіо, яка розповість, як надати цікавого смакового відтінку звичайному напою.
Рецепт Tea Cocktail
ігредіенти:
- Подрібнене печиво
- 20 мл апельсиного соку
- 30мл горілки або джину
- Мед за смаком
- Полуничний джем
- 1 пакетик чаю Earl Grey (або будь-якого чорного чаю)
Спосіб приготування:
- Занурте край келиха в мед і опустіть у подрібнене печиво – для прикраси.
- Налийте “чайну”* горілку або джин (*для цього попередньо опустіть чайний пакетик у горілку або джин на 10 хв), апельсиновий сік та полуничний джем у склянку.
- Добре перемішайте.
- Додайте в склянку кілька кубиків льоду.
- Добре перемішайте.
- Перелийте в келих, прикрашений подрібненим печивом.
Готово! Насолоджуйтесь чайним коктейлем, не виходячи з дому.
Читайте також: ЯКІ НАПОЇ П’ЮТЬ У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ
Чи збираєтеся влаштувати теле- чи книжковий марафон на всю ніч? Тоді гарячий шоколад – найкращий вибір. Особливо, якщо слідувати рецепту нашого метра шоколат з Токіо.
Рецепт «Гарячий шоколад»
Інгредієнти:
- 20 гр вершкового масла
- 174 гр шоколаду
- Молоко
- 26 гр какао-порошку
- 40 місто Sahara
- ¼ стручка ванілі
- 20 мл вершків 35%
Спосіб приготування:
- Додайте вершки та ванільні боби в каструлю.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи.
- Змішайте в мисці цукор та какао-порошок.
- Висипте цукор і какао-порошок у підігріті вершки та перемішайте.
- Покладіть шоколад і вершкове масло|мастило| в миску.
- Процідіть підігріті шоколадні вершки в миску до шоколаду та вершкового масла.
- Дуже добре перемішайте масу, що вийшла. Це буде основою нашого шоколадного напою.
- Змішайте в каструлі основу та молоко у пропорції 1:1.
- Підігрійте каструлю та добре змішайте шоколадну основу з молоком.
- Якщо бажаєте зробити холодний шоколадний напій, додайте льоду.
- Замість коров’ячого молока можна використовувати соєве чи мигдальне.
Насолоджуйтесь домашнім шоколадним напоєм!