Хто вона і в чому секрет її успіху читайте у статті.
Ольга Буссінелло, директор Консорціуму із захисту вин Вальполічели, разом із представниками дев’яти виноробень цього знаменитого виноробного регіону, відвідала Київ у рамках Ювілейного туру на честь 50-річчя аппелласьону Вальполічела. Безперечно, ця подія стала головною у столиці.
Крім захисту унікальності високоякісних вин Вальполічели, вже багато років Консорціум під керівництвом Ольги Буссінелло успішно займається просуванням вин Вальполічела у всьому світі. Вальполічела закріпилася у свідомості любителів вин, як високоякісне вино та один із символів світового бренду Made in Italy.
Ольга Бусінелло – перша із співвітчизниць, яка очолила найбільший виноробний Консорціум Італії, яскравий приклад сучасної жінки, яка успішно реалізувала себе як у професії, так і в особистому житті. Зважаючи на все, «перша леді» італійського винного бізнесу чудово почувається в колись виключно чоловічій справі, поєднуючи в роботі креативність і вміння втілювати найсміливіші ідеї.
Потрібно діяти раціональним переконанням, і чоловіки ні в якому разі не повинні бачити у вас конкурента,
— ділиться Ольга своїм секретом, підтверджуючи тим, що головними є компетентність та професіоналізм у роботі.
У Києві винна «примадонна» відвідала закриту вечерю з українськими дистриб’юторами та сомельє, що відбулася у ресторані La Veranda. Гості мали змогу переконатися у чудовому поєднанні страв Томаша Фріштенського та Олександра Липка зі шляхетними винами від обраних виробників Valpolicella Superiore, Valpolicela Ripasso та шістьма позиціями Амароне з 2015 до 2011 року. Вечір завершився келихом розкішного амарону, дуже по-італійськи, на відкритому повітрі, у неповторному поєднанні київського осіннього вечора з елегантним амароном та сигарами.
Читайте також: У КИЄВІ ПРОЙДЕ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ВІДОМОГО ПИСЬМЕННИКА ГАННИ БОГІНСЬКОЇ
На наступний день київських винних професіоналів очікувало справжнє свято Вальполічели в залах готелю Hyatt Regency: майстер-клас з вин регіону, який провела Ольга Бусінелло, та кругова дегустація вин, так званий walkingaroundtasting, від дев’яти виробників регіону.
Особливість деяких вин Вальполічелли, що прославилися на весь світ, полягає в тому, що тут використовують сет місцевих сортів винограду і технологію аппасименто: перед приготуванням вина ягоди підв’ялюють у спеціальних приміщеннях від 2 до 4 місяців, що дозволяє домогтися виключно насичених вин. Залежно від використовуваних виноробних технік, вина поділяються на кілька типів:
Valpolicella DOC, Valpolicella Superiore DOC, Valpolicella Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella DOCG, Recioto della Valpolicella DOCG.
Дегустацію відвідало понад 200 представників винних компаній, ресторанів, преси України.
Деякі з виробників, такі як Sartori di Verona, Zyme, Bottega, Cottini, Tenute Falezza, Monte del Fra, вже представлені на ринку та користуються чималим успіхом, тоді як інші компанії відвідали нашу країну вперше та зацікавлені у пошуку українських партнерів. Останнє відноситься до Cantinta Вальпантена Verona, Villa Erbice, Terra di Леоні.
Ольга Буссінелло дуже натхненна впізнаваністю та затребуваністю вин Вальполічели в Україні та налаштована продовжувати інвестувати у наш ринок. Більше того, тепер у українських професіоналів є можливість поглибити свої знання про регіон Вальполічели та його вин завдяки новій освітній програмі. Valpolicella Education програма(VEP). Більш детальну інформацію про проект можна дізнатися на сайті Консорціум.