Для шанувальників традиційної провансальської кухні!
Саме південь Франції асоціюється у нас із легким сімейним обідом з літнього меню у прохолоді літнього саду… Спеціально для Marie Claire шеф-кухаря ресторану La Veranda, Радек Давид та Томаш Фріштенскі, вибрали кілька простих та цікавих рецептів! Ми із задоволенням ділимося ними з вами!
4-5 порцій
Нарізаємо помідори кільцями та часточками, заправляємо оливковою олією та сіллю, викладаємо на тарілку спочатку кільця, потім часточки та шматочки рікотти, додаємо малину, фундук та фризе.
Рікотта з лимоном
Викладаємо рикотту на сито на ніч у холодильник. На наступний день перетираємо, додаємо цедру, сік та пармезан, потім перемішуємо.
Фундук запікаємо в духовці при 180 градусах 3 хвилини, очищаємо від лушпиння, розколюємо навпіл і запікаємо при 180 градусах до золотистого кольору. Поливаємо невеликою кількістю оливкової олії та солимо.
4-5 порцій
Нарізаємо часточками помідори, кавун і в’ялені помідори великим кубиком. Заправляємо помідорним дресингом, викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо шматочки козячого сиру та попередньо замочені на 15 хвилин у холодній воді кільця червоної цибулі. Додаємо свіжомелений чорний перець.
Помідорний дресинг:
Помідори перебиваємо в блендері і перетираємо через сито, перемішуємо з оливковою олією, соєвим соусом та сіллю.
4 порції
Ріжемо помідори кільцями, заправляємо сіллю, перцем та оливковою олією, викладаємо на тарілку, зверху часточки авокадо. Моцареллу розламуємо руками на 2 половини і викладаємо на помідори та авокадо, прикрашаємо соусом Песто, базиліком, оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.
Соус песто:
Перебиваємо оливкову олію, базилік та часник у блендері, додаємо кедровий горіх, перебиваємо. Потім додаємо тертий пармезан, сіль та оцет і знову перебиваємо.