Закрити
UA
Життя

Літні рецепти з помідорами

Поділись:

Для шанувальників традиційної провансальської кухні! 

Саме південь Франції асоціюється у нас із легким сімейним обідом з літнього меню у прохолоді літнього саду… Спеціально для Marie Claire шеф-кухаря ресторану La Veranda, Радек Давид та Томаш Фріштенскі, вибрали кілька простих та цікавих рецептів! Ми із задоволенням ділимося ними з вами!

posts-to-db-Фото 1

Закуска з міксу помідор, рикотти з лимоном, малини та фундука

4-5 порцій

  • 900 г – 1 кг сезонних помідорів
  • 250 г рикотти з лимоном
  • 50 г оливкової олії
  • 100 г малини
  • 50 г фондю
  • 25 г листя салату фризе
  • 10 г солі

Нарізаємо помідори кільцями та часточками, заправляємо оливковою олією та сіллю, викладаємо на тарілку спочатку кільця, потім часточки та шматочки рікотти, додаємо малину, фундук та фризе.

Рікотта з лимоном

  • 250 г сиру Рікотта
  • 1 шт цедри з одного лимона (на дрібній тертці)
  • 25 г лимонного фрешу
  • 40 г пармезану (на дрібній тертці)

Викладаємо рикотту на сито на ніч у холодильник. На наступний день перетираємо, додаємо цедру, сік та пармезан, потім перемішуємо.

Фундук запікаємо в духовці при 180 градусах 3 хвилини, очищаємо від лушпиння, розколюємо навпіл і запікаємо при 180 градусах до золотистого кольору. Поливаємо невеликою кількістю оливкової олії та солимо.

posts-to-db-Фото 2

Салат з міксу помідор з козиним сиром, кавуном та м’ятою

4-5 порцій

  • 900 г – 1 кг сезонних помідорів
  • 400 г очищеного від шкірки та кісточок кавуна
  • 20 г листя свіжої м’яти
  • 100 г в’ялених помідорів
  • 200 г козиного сиру Шавро
  • 50 г червоної солодкої цибулі
  • 5 г чорного свіжомеленого перцю
  • 200 г помідорного дрессингу

Нарізаємо часточками помідори, кавун і в’ялені помідори великим кубиком. Заправляємо помідорним дресингом, викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо шматочки козячого сиру та попередньо замочені на 15 хвилин у холодній воді кільця червоної цибулі. Додаємо свіжомелений чорний перець.

Помідорний дресинг:

  • 150 г помідорів
  • 100 г оливкової олії
  • 2 г солі
  • 25 г соєвого соусу

Помідори перебиваємо в блендері і перетираємо через сито, перемішуємо з оливковою олією, соєвим соусом та сіллю.

posts-to-db-Фото 3

Моцарелла ді Буфала з помідорами та базиліковим песто

4 порції

  • 900 г – 1 кг мікс сезонних помідорів  
  • 4 шматки моцарелли ді Буфала
  • 1 шт авокадо        
  • 200 г соусу Песто
  • 80 г оливкової олії
  • 30 г листя свіжого базиліку
  • 5 г свіжомеленого чорного перцю

Ріжемо помідори кільцями, заправляємо сіллю, перцем та оливковою олією, викладаємо на тарілку, зверху часточки авокадо. Моцареллу розламуємо руками на 2 половини і викладаємо на помідори та авокадо, прикрашаємо соусом Песто, базиліком, оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.

Соус песто:

  • 60 г листя базиліка
  • 120 г оливкової олії
  • 60 г пармезану на дрібній тертці
  • 30 г кедрового горіха
  • 1 зубчик часнику
  • 2 г солі
  • 2 г оцту з білого вина

Перебиваємо оливкову олію, базилік та часник у блендері, додаємо кедровий горіх, перебиваємо. Потім додаємо тертий пармезан, сіль та оцет і знову перебиваємо.