Прованська кухня нікого не може залишити байдужим.
Пряні трави, соковиті оливки, свіжа риба, м’ясо та морепродукти, овочі та фрукти… Здається, у нас уже потекли слинки. Ми вирішили не мучити ні себе, ні вас, і поділитися ідеями найсмачніших страв прованської кухні від мисливців за рецептами – кухарів ресторану La Veranda Радека Давида та Томаша Фріштенські.
4-6 порцій
Тісто на пасту
– все перемішуємо в тістомісі, тісто загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, потім дістаємо, щоб воно нагрілося. Потім розкочуємо качалкою до товщини 0,5 мм. Нарізаємо тісто смугами шириною 10 см. Відварюємо в солоній окропі, потім охолоджуємо в холодній воді з льодом. Після сушимо. Загортаємо з начинкою у трубочки. Тепер подбаємо про зовнішній вигляд страви: підрівняємо каннелоні і наріжемо на барильця однакової висоти. Складаємо їх на лист, поливаємо олією та запікаємо в духовці 5 хвилин.
Начинка грибна
– на оливковій олії обсмажуємо гриби, нарізані дрібним кубиком, до золотистого кольору, додаємо чебрець, шалот і часник, потім обсмажуємо. Наступний етап: заливаємо все вином і випаровуємо. Додаємо Мадейру та бульйон, випарюємо на 1/3, додаємо вершки, сіль та перець, варимо до загущення. ¼ перебиваємо блендером та проціджуємо через сито.
Читайте також: РЕЦЕПТИ ЗДОРОВИХ СНІДАНОК, ЯКІ НЕ ПОТРІБНО ГОТУВАТИ
– на маслі обсмажити до прозорості цибулю, додати печериці слайсами і листя чебрецю, трохи обсмажити, потім залити вином і випарувати. Масу залити бульйоном та випарувати на ½. Додати вершки та фуа-гра, проварити. Туди ж додати оцет та діжонську гірчицю, перебити та протерти через сито. При видачі розігріти у сотейнику.
– Все змішати і запікати в духовці за 160 градусів до золотистого кольору.
Кедровий горіх – обсмажити на сковороді до золотистого кольору
Бебі шпинат
печериця – печериця нарізати тонкими слайсами на декор.
Печене тісто листкове тісто розкотити до товщини в 3 мм, покласти на пергаментний папір і накрити зверху пергаментним папером, покласти між двома аркушами та в духовці пекти при 180°C 25 хвилин. Поки воно тепле, нарізати прямокутники 15 на 4 див.
Карамелізова цибуля
– на рослинній олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати сіль і розмарин, тушкувати на повільному вогні, доки не закарамелізується цибуля. Скинути на сито.
Маринована червона цибуля
– Залити теплим маринадом.
Читайте також: РЕЦЕПТ ПИРОЖНИХ “ШУ”, АБО ПРИЧОМ ТУТ КАПУСТА?
Кетчуп з буряків
– Все скласти в сотейник і гасити на повільному вогні до м’якості, випарувати до 1 см рідини. Перебити у блендері. Протерти через сито.
Печений буряк – сіль, перець, чебрець, оливкова олія, часник, все загорнути у фольгу і запікати до готовності.
Козиний сир – покришити великими шматочками.