
MC кухня: десерт з інжиром та рікоттою
Як приготувати десерт з інжиром та рикоттою? Рецепт від Marie Claire допоможе насолодитися неперевершеним смаком!
Джерело фото: Apetit, Sunray Photo
? на 4 порції:
400 г зеленого інжиру, 2 ст. л. чорного рому, 120 г акацієвого меду, 250 г рикотти, лимонна цедра, 6 г желатину, 100 г листкового тіста, 40 г цукрової пудри
.Розпустіть желатин у невеликій кількості холодної води. Помийте інжир, 2/3 плодів очистіть від шкірки. Змішайте пюре з інжиру з ромом, 100 мл води та 80 г меду. Доведіть до кипіння та варіть близько 3 хвилин. Додайте набряклий желатин, ретельно перемішайте. Зніміть з вогню та охолодіть, періодично помішуючи. Інжир, що залишився, наріжте тонкими скибочками. Збийте рикотту з лимонною цедрою та залишками меду. Поступово викладіть крем у 4 скляні склянки, а зверху розподіліть нарізаний інжир. Після цього залийте теплим пюре з желатином та поставте в холодильник не менше ніж на 4 години. У цей час розігрійте духовку до 200 °C. Наріжте тісто на смужки розміром 2х8 см, посипте цукровою пудрою. Запікайте на деко, застеляному папером для випічки, протягом 5 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте разом із холодним десертом.
Більше від
- Оголошено 6 переможниць третьої хвилі «Програми підтримки підприємиць України» від L’Oréal Paris
- Пряниковий будиночок: рецепт від кухарів королівської родини Великої Британії
- Допрем’єрний показ фільму «Монстр під ліжком»
- Серафим: Glossary Organic випустили Різдвяну благодійну іграшку
- Режисера “Коли Гаррі зустрів Саллі” Роба Райнера та його дружину знайдено мертвими