Закрити
UA
Життя

MC кухня: десерт з інжиром та рікоттою

Поділись:

Як приготувати десерт з інжиром та рикоттою? Рецепт від Marie Claire допоможе насолодитися неперевершеним смаком!

injir

Джерело фото: Apetit, Sunray Photo

? на 4 порції:

400 г зеленого інжиру, 2 ст. л. чорного рому, 120 г акацієвого меду, 250 г рикотти, лимонна цедра, 6 г желатину, 100 г листкового тіста, 40 г цукрової пудри

.Розпустіть желатин у невеликій кількості холодної води. Помийте інжир, 2/3 плодів очистіть від шкірки. Змішайте пюре з інжиру з ромом, 100 мл води та 80 г меду. Доведіть до кипіння та варіть близько 3 хвилин. Додайте набряклий желатин, ретельно перемішайте. Зніміть з вогню та охолодіть, періодично помішуючи. Інжир, що залишився, наріжте тонкими скибочками. Збийте рикотту з лимонною цедрою та залишками меду. Поступово викладіть крем у 4 скляні склянки, а зверху розподіліть нарізаний інжир. Після цього залийте теплим пюре з желатином та поставте в холодильник не менше ніж на 4 години. У цей час розігрійте духовку до 200 °C. Наріжте тісто на смужки розміром 2х8 см, посипте цукровою пудрою. Запікайте на деко, застеляному папером для випічки, протягом 5 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте разом із холодним десертом.