1. Батьківщиною морозива є Стародавній Китай.
Ще 4 000 років тому імператори любили побалувати себе смачним морозивом, приготованим із суміші снігу з вершин гір та шматочків фруктів, а давньогрецький лікар Гіппократ вважав його корисним для здоров’я.
2. Для дегустації морозива використовують золоті ложки.
Вся справа в тому, що золото не має смаку та запаху, а отже, не зможе завадити експертам оцінити якості десерту.
3. Кожні три секунди у світі продається нова порція морозива.
Особливо, коли за вікном спека та неділя.
4. Найкалорійнішим вважається вершкове морозиво.
У 100 г цих ласощів міститься 200 ккал. З’їдена порція фруктового льоду вдарить по фігурі трохи менше: на 100 г продукту припадає 150 ккал.
5. Наполеон також дуже любив морозиво.
Кажуть, що на острів Святої Олени навіть привезли спеціальний апарат, який виготовляв улюблений десерт полководця. Серед сучасних знаменитостей також є чимало шанувальників морозива: Дональд Трамп, Хілларі Клінтон, герцогиня Корнуольська Камілла та багато інших.
Герцогиня Корнуольська Камілла пробує морозиво
Статті по темі:
Рецепт дня: чорничне йогуртове морозиво
Редакція радить: де поїсти смачного українського морозива
Чим люблять перекусити селебріті