МВи про все подбаємо. Головне – привозіть себе. У тому, що ці слова – не порожній звук, можна бути впевненим, якщо чуєш їх від батьків і від Club Med, засновників концепції all inclusivе. Хто хоч раз відпочивав на курорті цієї французької мережі, той не засумнівається у щирості моєї аналогії.
Вкотре переконатися у гостинності Сlub Med мені довелося у грудні минулого року на відкритті нового гірськолижного містечка Val Thorens Sensations, яке виросло у центрі знаменитої області катання «Три долини». Найвищий в Європі курорт (2300 м), розгалужена інфраструктура трас, що налічують загалом 600 км – тут навіть досвідченому лижнику можна сумніватися у своїх силах. Але Сlub Med не залишить вас наодинці із вашими страхами. Про них, як і про всі необхідні для підбору екіпіровки параметри, вас розпитають ще «на березі». Так що не дивуйтеся, коли після прибуття до Валь Торанса виявите у своїй персональній шафці все, що потрібно для катання.
Залишиться тільки познайомитися з інструктором, а вже під його чуйним керівництвом усі побоювання випаруються, і будь-яка траса здасться зеленою. Ось це і є all inclusive по-клабмедівськи: наставник з найкращої у своїй справі L’Ecole du Ski Fran?ais, повний скіпас, ідеально підібране ультрасучасне спорядження та можливість під’їхати на лижах прямо до порога готелю – що ще потрібно для повноцінного відпочинку? Правильно, розслабитися та посміхатися! Наш інструктор наполягав лише на цьому.
Хоча я знаю, про що ви зараз подумали: щастя не буде повним без келиха вина та смачного обіду. І ось за цим у Val Thorens Sensations варто їхати, навіть якщо ви не збираєтесь ставати на лижі! Стараннями місцевого шеф-кухаря Тьєррі Ван Ріллаера і володаря двох зірок Michelin Едуарда Лубе кожен прийом їжі в Val Thorens Sensations перетворюється на гастрономічний фестиваль. Спробувати все й одразу, на жаль, ще нікому не вдавалося, але спокуса настільки велика, що одним підходом до «буфету» справа не обмежиться. Так що якщо ви, як і я, «при звуку флейти втрачаєте волю», то можете просто позбавити себе спокуси, заскочивши у перерві між спусками в місцевий ресторан Epicurious – відпочити там біля каміна і вгамувати голод вишуканими закусками. Або взяти із собою на схил дбайливо приготовлений для вас «гастропайок».
Ну а ввечері будьте готові до того, що ваш лічильник калорій автоматично перейде в режим standby. У Сlub Med знають, як вибити з вас це та інше дурощі. Мистецтво жити тут і зараз – їхня спеціалізація. Не дарма ж засновники компанії ще в 50-х зробили її девізом висловлювання Роберта Гріна Інгерсолла: «Єдине благо – щастя. Час бути щасливим зараз. Місце бути щасливим тут. Спосіб бути щасливим зробити такими інших». Схоже, це чудово вдається і нинішнім носіям бренду Сlub Med, інакше як пояснити ще той факт, що всіх гостей тут буквально накриває щастям?!