
9 напоїв із Starbucks, які можна приготувати вдома
Зручно вмостіться та насолоджуйтеся
Коли хочеш Starbucks – то хочеш Starbucks. День за днем люди ловлять себе на тому, що знову заходять в цей затишний, ароматний простір і виходять звідти з напоєм у руці та усмішкою на обличчі.

Фото: Dushawn Jovic / Unsplash
Але інколи просто немає можливості дістатися до улюбленого закладу. Проте є можливість приготувати один із найвишуканіших напоїв світу прямо у власній кухні.
Кажуть, що світ – це твоя мушля, але в цьому випадку світ – це твоя кавоварка, твоє улюблене рослинне молоко, трошки гарбузового сиропу (навіть якщо зараз не сезон) і жменька кубиків льоду. Тож я зібрала дев’ять своїх улюблених копій напоїв Starbucks – правда, трубочку не додаю. Смакуємо разом!
Карамельний Макіато з льодом (Iced Starbucks Caramel Macchiato)
Інгредієнти:
- 14 унцій (приблизно 400 мл) молока або рослинного молока на вибір,
- 2 ст. л. ванільного сиропу,
- 2 унції (приблизно 60 мл) еспресо,
- лід,
- Карамельний соус для прикрашання, за бажанням.
Приготування:
- Поки готується еспресо, підігрійте молоко.
- Збийте молоко за допомогою спінювача. Якщо немає спінювача, то просто збивайте молоко звичайним вінчиком, доки не з’явиться піна.
- Коли еспресо буде готове, перелийте його в мірну чашку.
- Додайте ванільний сироп і молоко або рослинне молоко до чашки.
- Потім обережно влийте еспресо поверх збитого молока.
- На стінках склянки зробіть два кругові завитки карамельного соусу, а зверху намалюйте карамельну сітку.
- Перелийте вміст мірної чашки у склянку з льодом.

Фото: Olena Bohovyk / Unsplash
Подвійний фрапучино з шоколадною крихтою (Double Chocolate Chip Frappuccino)
Інгредієнти:
- 1 чашка молока або рослинного молока на вибір,
- 2 столові ложки цукру,
- 1/3 чашки шоколадних крихт,
- 3 столові ложки шоколадного сиропу,
- 2 чашки льоду,
- 1/8 чайної ложки ванілі.
Спосіб приготування:
- Просто змішайте усі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції.

Фото: Naufal Giffari / Unsplash
Гарбузово-пряний лате (Pumpkin Spice Latte)
Інгредієнти:
- 1 з половиною столова ложка цукру,
- 2 столові ложки гарбузового пюре,
- 1/2 чайної ложки суміщі спецій pumpkin pie spice (або суміші кориці, імбиру, мускатного горіха та гвоздики),
- 1/2 чашки завареної кави,
- 1/2 чашки молока або рослинного молока на вибір.
Спосіб приготування:
- Змішайте усі інгредієнти в невеликій каструлі та добре перемішайте.
- Доведіть суміш до легкого кипіння (не дайте закипіти сильно).
- Зніміть каструлю з вогню та перелийте напій у чашку.
- За бажанням прикрасьте збитими вершками та посипте гарбузовою приправою або корицею зверху.

Фото: Oscar Ramirez / Unsplash
Pink Drink
Інгредієнти:
- 3 пакетики чаю з асаї,
- 1 чашка окропу,
- 3/4 чашки виноградного білого соку,
- 1/4 чашки підсолодженого кокосового молока,
- 1 чайна ложка цукрового сиропу (simple syrup),
- 1/2 чашки сублімованої (сушеної методом заморожування) полуниці,
- лід.
Спосіб приготування:
- Залийте чайні пакетики окропом і настоюйте 5 хвилин. Потім вийміть пакетики та дайте чаю повністю охолонути.
- Коли чай охолоне, змішайте усі інгредієнти в шейкері.
- Додайте сушену полуницю та трохи розітріть її – полуничний порошок посилить ягідний смак.
- Струсіть шейкер і перелийте напій у велику склянку з льодом.

Фото: Daniel Stiel / Unsplash
Фрапучино із зеленого чаю (Green Tea Frappuccino / Matcha Frappuccino)
Інгредієнти:
- 10 кубиків льоду,
- 1 чашка молока з високим вмістом жиру або рослинного молока на вибір,
- 1 чайна ложка ванільного екстракту,
- 3 столові ложки цукрової пудри,
- 1 з половиною столова ложка високоякісного японського матча-порошку.
Спосіб приготування:
- Змішайте усі інгредієнти в блендері до однорідної, кремової консистенції та красивого яскраво-зеленого кольору.

Фото: Kristian Angelo / Unsplash
Лимонад з чаєм з маракуєю (Passion Fruit Tea Lemonade)
Інгредієнти:
- 2 пакетики чаю Tazo Passion,
- 4 чашки води,
- 4 чашки лимонаду.
Спосіб приготування:
- Доведіть 4 чашки води до кипіння та залийте чайні пакетики в великому глечику.
- Настоюйте чай приблизно 5-10 хвилин, після чого вийміть пакетики.
- Додайде у глечик лимонад.
- Поставте у холодильник і охолоджуйте до подачі.

Фото: Claire Kelly / Unsplash
Холодний Чай-Лате (Iced Chai Tea Latte)
Інгредієнти:
- 2 пакетики чаю масала чай (chai),
- 1/2 чашки води,
- 1 з половиною чашка молока або рослинного молока на вибір,
- 2 столові ложки меду,
- кориця та мускатний горіх для посипання.
Спосіб приготування:
- У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння та додайте чайні пакетики. Настоюйте 7-10 хвилин.
- Потім додайте молоко та мед, зменште тепло до середнього та прогрійте суміш.
- Збийте напій спінювачем до утворення легкої пінки.
- Перелийте напій у склянки з льодом.
- Посипте зверху корицею та мускатним горіхом.

Фото: Kate Tepl / Unsplash
Purple Drink
Інгредієнти:
- 5 унцій (приблизно 150 мл) охолодженого чаю Iced Passion,
- 2 унції (приблизно 60 мл) ванільного соєвого молока,
- 1 унція (приблизно 30 мл) цукрового сиропу (simple syrup),
- ожина,
- лід.
Як приготувати чай:
- Доведіть 32 унції (приблизно 950 мл) води до кипіння.
- Помістіть пакет Iced Passion Tea у глечик об’ємом 64 унції (приблизно 2 л) та залийте окропом.
- Настоюте 5-7 хвилин, потім вийміть чайний пакетик.
- Додайте ще 32 унції (приблизно 950 мл) холодної води.
- Поставте у холодильник на ніч.
Як приготувати цукровий сироп:
- Доведіть 1/2 чашки води до кипіння.
- Додайте 1/2 чашки цукру та помішуйте до повного розчинення.
- Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Як приготувати напій:
- Наповніть склянку льодом і додайте ожину.
- Влийте чай Passion, ванільне соєве молоко та цукровий сироп.

Фото: Melody Zimmerman / Unsplash
Холодний ванільний лате (Iced Vanilla Latte)
Інгредієнти:
- 2 чашки міцно завареної охолодженої кави,
- 1/2 чашки молока або рослинного молока на вибір,
- 2 столові ложки ванільного сиропу,
- 1 чашка льоду.
Спосіб приготування:
- Наповніть дві склянки льодом.
- Змішайте каву, молоко та ванільний сироп, а потім перелийте суміш у склянки з льодом.
Адаптувала: Яна Панюшкіна
Автор: Bianca Rodriguez