Закрити
UA
10 класичних коктейлів для святкових вихідних
Життя

Насолода в келиху: 10 коктейлів для вашої святкової вечірки

Допоможуть здивувати гостей та провести час яскраво, весело і смачно.

Поділись:

Новорічні святкування продовжуються, адже попереду нас чекають вихідні. Бажаєте здивувати своїх гостей різноманітністю домашнього бару? Приготуйте пікантні, солодкі чи класичні напої. З нашою добіркою коктейлів організуєте справжню гламурну вечірку!

коктейльна вечірка рецепти напоїв

PALOMA

Інгредієнти:

  • Лід
  • 50 мл текіли бланко
  • 10 мл сиропу агави
  • 10 мл соку лайма
  • 60 мл рожевого грейпфрутового соку
  • Содова вода
  • Морська сіль
  • Часточка рожевого грейпфрута

Приготування:

Опустіть обідок келиха в миску з водою, струсіть залишки вологи, потім насипте ложку солі на тарілку або блюдце і занурте в неї келих, щоб покрити обідок.

Наповніть коктейльний шейкер льодом, потім додайте всі інгредієнти, окрім содової води.
Струшуйте доти, доки зовнішня поверхня шейкера не стане холодною, потім процідіть у підготовлений келих. Додайте кілька кубиків свіжого льоду та содву воду. Прикрасьте часточкою грейпфрута.

 рецепти класичних коктейлів

FRENCH 75

Інгредієнти:

  • 1 ст. лимонного соку
  • 1 ч. л. цукрового сиропу
  • 50 мл джину
  • Шампанське
  • Лід
  • Лимонна цедра

 

Приготування:

Налийте лимонний сік, цукровий сироп та джин у коктейльний шейкер, потім наповніть його льодом. Добре струсіть, потім процідіть у фужер для шампанського. Долийте трішки шампанського, дайте йому осісти (оскільки воно буде пузиритися), потім долийте ще шампанського. Акуратно перемішайте коктейль та прикрасьте смужкою лимонної цедри за бажанням.

Whiskey Sour

Інгредієнти:

  • 50 мл бурбону
  • 35 мл лимонного соку
  • 12½ мл цукрового сиропу 2:1
  • 2 деш біттера Ангостура
  • ½ свіжого яєчного білка
  • Лід
  • Шматок лимонної цедри
  • Часточка апельсина

 

Приготування:

Змішайте та струсіть усі інгредієнти (крім лимонної цедри) з льодом і процідіть у наповнений льодом келих. Видавіть лимонну цедру на напій, щоб ароматичні олії розпливлися по поверхні. Викиньте цедру, додайте прикраси у вигляді часточки апельсина і подавайте.

рецепти класичних коктейлів

Sidecar

Інгредієнти:

  • 50 мл коньяка
  • 25 мл трипл сек
  • 25 мл лимонного соку
  • Лід
  • Бітера Ангостура (для подачі)

Приготування:

Поставте келих для коктейлю в холодильник, щоб охолодити. Перелийте всі інгредієнти в коктейльний шейкер. Добре збовтайте, доки зовнішня сторона шейкера не стане холодною, потім процідіть коктейль в охолоджений келих. Якщо лимонний сік дуже різкий, додайте бітер за смаком.

рецепти класичних коктейлів

MARGARITA

Інгредієнти:

  • Лід
  • 50 мл текіли репосадо
  • 25 мл соку лайма
  • 20 мл трипл сек
  • Сіль
  • 2 часточки лайма

 

Приготування:

Насипте кілька чайних ложок солі на поверхню невеликої тарілки чи блюдця. Проведіть шматочком лайма по обідку склянки, а потім зануріть його в сіль так, щоб весь обідок був покритий.

Наповніть коктейльний шейкер льодом, потім додайте текілу, сік лайма та трипл сек. Струшуйте доти, доки зовнішня поверхня шейкера не стане холодною. Процідіть суміш у підготовлений келих з льодом. Подавайте з часточкою лайма.

Sidecar

Інгредієнти:

  • Лід
  • 2 нарізаних апельсина
  • 2 нарізані груші
  • 2 лимони, 1 нарізаний, 1 для соку
  • 200 г червоних ягід, подрібнених (наприклад, полуниця, малина, вишня)
  • 3 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. кориці
  • 750 мл світлого червоного вина
  • 100 мл іспанського бренді
  • 300 мл газованої води

 

Приготування:

Покладіть нарізані фрукти в миску і посипте цукром та корицею, потім перемішайте. Накрийте та залиште для мацерації в холодильнику мінімум на 1 годину, а в ідеалі – на ніч.

Наповніть великий глечик льодом. Перемішайте мацеровану фруктову суміш, щоб цукор розчинився, потім перелийте у глечик з вином та бренді. Перемішайте, потім долийте газованою водою і подавайте.

коктейль Sidecar

Bellini

Інгредієнти:

  • 500 мл персикового пюре або персикового нектару
  • 1 пляшка просекко

Приготування:

Насипте персикове пюре у фужер для шампанського, заповнивши його приблизно на 1/3, і повільно долийте просекко. Швидко та легко.

Negroni

Інгредієнти:

  • 30 мл джина
  • 30 мл кампарі
  • 30 мл солодкого вермута
  • Цедра апельсина

 

Приготування:

Додайте джин, кампарі та солодкий вермут у шейкер наповнений льодом, та перемішайте до повного охолодження. Перелийте у келих із льодом. Прикрасьте апельсиновою цедрою.

Boulevardier

Інгредієнти:

  • 25 мл бурбону
  • 25 мл солодкого вермуту
  • 25 мл кампарі
  • лід
  • апельсинова цедра

 

Приготування:

Налийте бурбон, вермут і кампарі в склянку змішування, глечик або шейкер для коктейлів. Додайте велику жменю льоду та перемішуйте, поки зовнішня поверхня келиха не стане дуже холодною. Процідіть коктейль у склянку, наповнену льодом, та прикрасьте апельсиновою цедрою.

коктейль Boulevardier

Painkiller

Інгредієнти:

  • 60 мл рому Pusser’s
  • 120 мл ананасового соку
  • 30 мл свіжого апельсинового соку
  • 30 мл кокосового крему
  • Свіжонатертий мускатний горіх
  • Скибочка ананаса

 

Приготування:

Додайте ром, ананасовий, апельсиновий соки та кокосові вершки в шейкер з льодом і енергійно, але недовго струсіть, щоб все змішати. Перелийте у келих з колотим льодом. Прикрасьте свіжонатертим мускатним горіхом і скибочкою ананаса.

рецепти класичних коктейлів

Фото: Freepik

Слідкуйте за новинами в