Закрити
UA
Життя

Новий food-тренд з Instagram: фокачча як витвір мистецтва

Поділись:

Карантин для багатьох став чудовим приводом прокачати свої кулінарні скіли. 

Багато зірок, починаючи від Кріссі Тейген і закінчуючи Люсі Хейл, ділилися в Instagram своїми рецептами, а Селена Гомес пішла ще далі і готує до запуску власне кулінарне шоу. Навіть ті, хто не має великої любові до приготування, і ті навчилися пекти банановий хліб!

Читайте також: КУЛІНАРНІ ШОУ, ЯКІ ЗАХИБНІШЕ СЕРІАЛІВ

На хвилі загального захоплення кулінарії, в Instagram зародився один кумедний тренд під назвою “Foccacia Art”. Здається, що нового в цьому нічого немає: традиційний пшеничний коржик родом з Італії давно не дивина в наших краях. Але! Найцікавіше в цій страві зовсім не його рецепт, а декор. Кулінари на карантині вирішили розганяти нудьгу, викладаючи на тісті картини з овочів. Пропонуємо вам подивитися на результати їхньої праці: 

 
 
 
 
 
Переглянути цей пост в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blondie + Rye (Hannah P.) (@blondieandrye) on

 
 
 
 
 
Переглянути цей пост в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VineyardBaker Teri Culletto (@vineyardbaker) on

 
 
 
 
 
Переглянути цей пост в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Hawkins (@themindfulnesskitchen) on

 
 
 
 
 
Переглянути цей пост в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@yoko.k.0119) on

 
 
 
 
 
Переглянути цей пост в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Wlezień (@zycie_od_kuchni) on

Рецепт фокаччі:

  1. Перемішуємо віночком 10 г свіжих дріжджів, 10 г солі, 15 г цукру і 300 мл води (трохи теплої), потім додаємо 480 г борошна і замішуємо тісто.
  2. Забираємо його в тепле місце на годину, щоб воно доходило. 
  3. Змащуємо форму оливковою олією, потім дістаємо тісто і викладаємо його у форму, акуратно розподіляючи пальцями. Накриваємо плівкою та залишаємо на півгодини.
  4. Розігріваємо духовку до 250 С, а поки вона гріється, розкладаємо начинку: перець, томати, оливки, цибулю, спаржу та все, що вам хочеться. Тільки не забудьте про важливі інгредієнти: морську соль, розмарину і часник. Змащуємо сумішшю води та оливкової олії.
  5. Випікаємо фокаччу протягом 15 хвилин, поки|доки| тісто не зарум’яниться. 

І не забуваємо експериментувати з овочевою начинкою. Після третьої фокаччі вам вдасться відтворити “Соняшники” Ван Гога – не менше!