Закрити
UA
Життя

Рецепт дня від Євгена Клопотенка: літня окрошка

Поділись:

І знову Євген Клопотенко спокушає нас найсмачнішими літніми стравами. 

posts-to-db-Фото 1

Напевно, кожна господиня має свій рецепт окрошки, яка влітку чудово освіжає і насичує. Але я знаю рецепт найкращої у світі окрошки — трохи гострої з ніжним м’ясом і хрустким селери.

posts-to-db-Фото 2

Як приготувати окрошку

Кухня: Українська

Час підготовки: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 4 шт.
  • куряче яйце – 1 шт.
  • огірок – 150 г
  • редис – 250 г
  • цибульне стебло – 1 шт.
  • стебло селери (за бажанням) – 1 шт.
  • кріп – 8 гілочок
  • сіль і перець – за смаком 

Інгредієнти для заправки:

  • квас (світлий) – 300 мл
  • сироватка (кефір) – 200 мл
  • крем – 100 d
  • гірчиця (американська) – 1 ч. л.
  • сіль за смаком 

Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: ЛИМОНАД З РЕВЕНЯ

Окрошка: покроковий рецепт

  1. Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів. Після цього даємо охолонути і зрізаємо з них м’ясо.
  2. Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибуля і селера миємо і дрібно нарізаємо. Кріп миємо, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.
  3. Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
  4. Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Поставте в холодильник щонайменше на годину.

Готувати – це просто!