
Рецепт дня від Євгена Клопотенка: літня окрошка
І знову Євген Клопотенко спокушає нас найсмачнішими літніми стравами.
Напевно, кожна господиня має свій рецепт окрошки, яка влітку чудово освіжає і насичує. Але я знаю рецепт найкращої у світі окрошки — трохи гострої з ніжним м’ясом і хрустким селери.
Як приготувати окрошку
Кухня: Українська
Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- свинячі реберця – 4 шт.
- куряче яйце – 1 шт.
- огірок – 150 г
- редис – 250 г
- цибульне стебло – 1 шт.
- стебло селери (за бажанням) – 1 шт.
- кріп – 8 гілочок
- сіль і перець – за смаком
Інгредієнти для заправки:
- квас (світлий) – 300 мл
- сироватка (кефір) – 200 мл
- крем – 100 d
- гірчиця (американська) – 1 ч. л.
- сіль за смаком
Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: ЛИМОНАД З РЕВЕНЯ
Окрошка: покроковий рецепт
- Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин за температури 180 градусів. Після цього даємо охолонути і зрізаємо з них м’ясо.
- Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибуля і селера миємо і дрібно нарізаємо. Кріп миємо, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.
- Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
- Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю та залийте заправкою. Поставте в холодильник щонайменше на годину.
Готувати – це просто!
Більше від
- В Україні запустився проєкт DIRISE для саморозвитку дітей та тінейджерів
- Mastercard запрошує на концерти під відкритим небом і дарує знижки
- “Зошит Незалежності”: в Україні відтворили зошит, що увійшов в історію
- keep та VETERANKA випустили унікальний аксесуар з турнікетом як маніфест до цивільних
- Зафіксувати літо: 10 надихаючих справ, які варто спробувати до кінця серпня