Головна/Життя/Рецепт дня від Євгена Клопотенка: оладки з кабачків із бананом Сьогодні кулінарний експерт Євген Клопотенко підготував для нас особливий рецепт.
Ніжні та смачні обсмажені кабачки – ідеальна закуска для літнього меню. А ще з кабачків можна приготувати млинці. Я впевнений, що у багатьох вони чудово виходять. Але я був би не я, якби не придумав щось новеньке, від чого вам неодмінно захотілося б побігти на кухню і швиденько це приготувати. Цього разу я запропоную вам оладки з кабачків із бананом – дуже незвичайне поєднання, яке мені сподобалося, і яким я вирішив обов’язково поділитися.
Як приготувати оладки з кабачків з бананом?
Кухня: європейська
Час підготовки: 7 хвилин
Час приготування: 7 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- кабачок (невеликого розміру) – 2 шт.
- банан – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- сметана (15-20% жирності) – 1 ст. л.
- борошно пшеничне – 2 ст. л.
- соняшникова олія (для смаження) – 2-3 ст. л.
- сіль за смаком
Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: КАБАЧОК У ПАНІРІВЦІ
Оладки з кабачків із бананом: покроковий рецепт
- Банан почистіть та потріть на великій тертці. Вибирайте стиглі банани яскравого жовтого кольору. Зелені та коричневі переспілі банани краще не використовувати.
- Декілька кабачків помийте, обріжте кінчики і натріть на великій тертці. Вибирайте кабачки невеликого розміру, щоб вони були жорсткими.
- Додайте до натертих кабачків і банану одне яйце і трохи перемішайте.
- Додати 1 ст. л. сметани та ще раз добре перемішайте. Сметана надасть оладкам більш ніжного смаку.
- Додайте 2 ст. л. пшеничного борошна та перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте кілька щіпок солі.
- Розігрійте масло на сковорідці з антипригарним покриттям і обсмажте оладки з двох боків до золотистого кольору.
- Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб увібрала зайву олію. Подавайте оладки зі сметаною.
Готувати це просто!