Закрити
UA
Життя

Рецепт до Дня всіх закоханих від шеф-кухаря Олександра Абрамова

Поділись:

На День святого Валентина прийнято замовляти столик у улюбленому чи новому модному ресторані. А якщо ви сама на один вечір станете шефом?

posts-to-db-Фото 1

Ідею страви для своєї другої половинки подав шеф-кухар столичного ресторану “Маяк” Олександр Абрамов. З початку лютого він представив оновлене меню, куди увійшли як його інтерпретації всім відомих страв, так і авторські розробки. Салат Нісуаз з тунцем на грилі, запечений сир буррата з ікрою, парові голубці з м’ясом кролика та стейком з цвітної капусти та броколі, філе палтуса з равіолі з сиром буррата та ікрою щуки, десерт «Золотий злиток» – все це варто спробувати, а і помилуватися видом на правий берег із широких панорамних вікон.

Читайте також: TIFFANY & CO. ПРОДАВАТИТЬ КОЛЬОРИ НА ЧЕСТЬ ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

posts-to-db-Фото 2

Рецептом тартару з рожевої креветки Олександр із задоволенням поділився з нами.

На одну порцію вам знадобляться:

  • рожева креветка 90 г
  • лимон 25 г
  • корінь імбиру 10 г
  • сіль 10 г
  • лист лайма 1 г
  • перець горошком 0,5 г
  • томатний песто 15 г
  • гель з лайма 5 г
  • хариса 5 г
  • авокадо 20 г
  • жовток перепелиного яйця 2 шт
  • пармезан 3 г
  • шніт-цибуля 1 г
  • кінза 1 г
  • олія зелена 3 г
  • олія креветкова 3 г
  • червона ікра 6 г

Спосіб приготування:

  1. Для креветки підготувати бульйон – закип’ятити воду з лимоном, сіллю, імбиром та листом лайма.
  2. Креветку в панцирі завантажити на 15 секунд у киплячу воду, а потім одразу занурити в лід.
  3. Охолоджену креветку нарізати кубиками по 5 мм, посолити та заправити песто.
  4. Викласти креветку на тарілку.
  5. Зверху розкласти скибочки авокадо, прикрасити лаймовим гелем та харисою.
  6. Посипати шнитт-цибулею, пармезаном і прикрасити кінзою.

Тарілку прикрашати зеленою та креветковою олією.

[mc_gallery id=509839]

Фото: Сергій Буряк